avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nelamurire!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nelamurire!!!

Buna seara...as dori sa imi spuneti va rog frumos dak in cazul in care am primit o executare silita pe care nu o pot achita dar in schimb gasesc un loc de munca in afara tarii,firma recuperatoare imi poate pune interdictie de a parasi tara?
Va multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 13:19, 22 Ianuarie 2011
nu, asta mai lipsea. puteti pleca linistit
Banca nu poate sa va limiteze dreptul la libera circulatie.
Acest drept nu poate fi limitat decat de instanta de judecata.

Oricum executarea silita vizeaza bunurile dvs. mobile si imobile, nefiind afectat dreptul dvs. la libera circulatie , care este un drept fundamental al omului.
Daca nu aveti interdictie data de catre parchet, intr-o cauza penala, puteti parasi tara.
Insa, atunci cand ajungeti acolo, incercati sa va platiti datoria din tara, pentru stingerea obligatiei pe care-o aveti fata de creditor.
Nu uitati ca atunci cand ati dobandit acea datorie, v-a folosit, si totodata v-ati asumat o raspundere civila, dar si morala in achitarea sa.
Nu va ganditi ca, prin plecarea dv, veti scapa de datorie si de executarea silita.
Executorii va pot gasi si in alta tara, daca ave

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoletutza nicoletutza buna am si eu o intrebare,am fost data in judecata de o firma de recuperari de creante pentru un abonament de telefonie,intrebarea mea este,dupa procesul in ... (vezi toată discuția)
Neplata rata marybella7 marybella7 Buna ziua,as avea o intrebare legata de un credit bancar de nevoi personale fara ipoteca sau garantii. Am un credit si in ultimele 3 luni am fost in ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita executarea altor bunuri inafara de cel ipotecat? corinalovely corinalovely buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)