avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

As vrea sa stiu ce obligatii financiare i-mi revin cu privire la plata pensiei alimentare, in situatia in care dupa pronuntarea sentintei judecatoresti, s-a stabilit cuantumul pensiei la 310 lei, si la scurt timp am ramas fara un loc de munca, neavand nici un venit. In acest caz ce obligatii am pana cand am sa ma angajez ?. Nu incerc sa ma eschivez de la plata pensiei; sunt de acord sa-mi ajut copilul dar acum chiar nu am nici un venit .
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
sorinpocol, utilizator
Cel mai recent răspuns: pendre , utilizator 22:50, 21 Ianuarie 2011
Depinde cate copii avet pensie calculeaza dupa venit si copii.
daca nu aveti loc de munca un copi 150 lei.
Calculeaza dupa salari minim 600 lei.
sau salariul realizat. (dupa adeverinta de venit de la locul de munca)
un copil 25% doi copii 33% trei copii 50% si peste trei copii ramane coantumul 50%
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
pendre, utilizator
Deoarece ati ramas fara loc de munca sunteti indreptatit sa va adresati instantei in vederea reducerii pensiei de intretinere raportat la salariul minim pe economie. Instanta va reduce pensia incepand cu data introducerii actiunii. Daca nu solicitati reducerea, sunteti obligat sa achitati suma stabilita deja. In cazul in care nu platiti si in lipsa hotararii de reducere, fosta sotie va poate face plangere penala.
Un copil.
Daca apelat la instanta va fii 150 ron
Depunet cerere la instanta cum a scris si domnul mai nainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara eugenia36 eugenia36 Buna ziua, Am o intrebare legata de pensia alimentara.Sotul meu plateste o pensie alimentara in valoare de 150 lei la un salariu de 550 lei.De doua saptamini ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)