As vrea sa stiu ce obligatii financiare i-mi revin cu privire la plata pensiei alimentare, in situatia in care dupa pronuntarea sentintei judecatoresti, s-a stabilit cuantumul pensiei la 310 lei, si la scurt timp am ramas fara un loc de munca, neavand nici un venit. In acest caz ce obligatii am pana cand am sa ma angajez ?. Nu incerc sa ma eschivez de la plata pensiei; sunt de acord sa-mi ajut copilul dar acum chiar nu am nici un venit .
Depinde cate copii avet pensie calculeaza dupa venit si copii.
daca nu aveti loc de munca un copi 150 lei.
Calculeaza dupa salari minim 600 lei.
sau salariul realizat. (dupa adeverinta de venit de la locul de munca)
un copil 25% doi copii 33% trei copii 50% si peste trei copii ramane coantumul 50%
Deoarece ati ramas fara loc de munca sunteti indreptatit sa va adresati instantei in vederea reducerii pensiei de intretinere raportat la salariul minim pe economie. Instanta va reduce pensia incepand cu data introducerii actiunii. Daca nu solicitati reducerea, sunteti obligat sa achitati suma stabilita deja. In cazul in care nu platiti si in lipsa hotararii de reducere, fosta sotie va poate face plangere penala.
Pensie alimentara
elli20
Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
eugenia36
Buna ziua,
Am o intrebare legata de pensia alimentara.Sotul meu plateste o pensie alimentara in valoare de 150 lei la un salariu de 550 lei.De doua saptamini ... (vezi toată discuția)