avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare TVA limita 10000ron
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare TVA limita 10000ron

Intentionez sa cer rambursare tva = ~7000ron. nu am cerut niciodata rambursare de la infiintarea firmei (aprox 4 ani) tva-ul este aferent unui contract de leasing. activitate societate apropiata de 0 de la infiintare depuneri declaratii trimestriale, totul in regula cu facturile/cheltuieli.

reusesc sa primesc si optimist in cat timp se ramburseaza acest tva?

apreciez orice pareri.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: undelfin , utilizator 13:13, 22 Ianuarie 2011

Solicitarile de rambursare se solutioneaza, in ordinea cronologica a inregistrarii lor la organul fiscal, in termen de maximum 45 de zile calendaristice de la data depunerii decontului cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare.

Depuneti decontul cu obtiunea de rambursare, o sa fiti programat la un control, apoi o sa urmariti site-ul anaf

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Popa Adrian, Contabil
multi din cei cu care am discutat "live", ca sa zic asa, erau nauciti de aceste controale, ca vezi doamne se lasa mai mult cu ale sanctiuni. repet, daca am facturi de leasing si totul este clar (factura din care tva deductibil) as avea de ce sa'mi fac probleme in eventualitatea acelui control? ce ar putea constata negativ *controlul* si ce masuri s'ar putea lua? am inteles ca se face intr'un termen de doi ani de la ramburasarea in limita a 10000ron. multumesc.

+ si un cuvant de apreciere pt acest forum pe care astazi l'am descoperit:
nota 10+, am primit f rapid raspunsuri, continutul este f bine structurat, forma de prezentare conteaza dar in mai mica masura. ati reusit sa creati o comunitate de oameni seriosi si va prevad in continuare un viitor...care suna bine:) mult succes in continuare:)
Referitor la ceea ce ati spus legat de control. Fiecare vorbeste din experientele proprii. Eu pot spune ca exista si control de rambursare care nu prevede amenzi.
Important este sa aveti totul bine pus la punct. Adica registrele obligatorii completate la zi, deconturile de tva completate corect pe baza jurnaleleor de cumparari si vanzari, duducerea tva-ului este corecta......................
Daca sunteti corect in toate, atunci capul sus si multa bafta, controlul de rambursare tva nu este un control greu.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Popa Adrian, Contabil
oameni buni, stati linistiti, decontul negativ de tva cu optiune de rambursare de 7.000 lei se incadreaza automat in gradul de risc mic si se solutioneaza fara inspectie fiscala anticipata.

mult succes!
multumesc mult pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Ajustare tva danastoican danastoican rambursare TVA societate platitoare de TVA solicita rambursare in luna sep.2013, in luna dec.2013 primeste decizie de anulare TVA, luna aceasta la control se ... (vezi toată discuția)
Suma minima pentru rambursarea tva alina240 alina240 Buna ziua, Am citit undeva ca suma minima pentru rambursare de TVA trebuie sa fie de 5000 roni. Contabilul firmei spune ca trebuie sa fie de minim 20 000 ... (vezi toată discuția)