avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alba[neagra, continuare...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alba[neagra, continuare...

o scrisoare gasita in corespondenta parintilor,din '70-'71,in care varul tatalui facea oferta pentru a fi despagubit cu o suma de bani,astfel ca intreaga proprietate de 2000 de m.p. sa ne revina, trebuie sa se fi materializat, din moment ce la EXPROPRIEREA din 1977, privind terenul cu nr. topo ab/1, am fost nominalizati,mostenitorii tatalui nostru ,iar terenul mostenit in 1063 de tata (gradina intravilan), nr. topo. ab/2, a fost preluat fara titlu, in 1982...Am inteles,cam tarziu,ca ambele terenuri (fiecare de aprox. 1000 m.p.)au fost expropriate de la noi,mostenitorii tatalui nostru; unul cu titlu in 1977 si celalalt,fara in 1982... Ca la taraba, cineva a amestecat terenurile si pe unul l-a...ratacit, profitand e drept de lipsa actelor la solicitant,dar si obstructionand gasirea lor in arhive si din pacate reusind intarzierea contestatiei Dispozitiei Primarului (din cauza imbolnavirii grave a fratelui meu-A V C ),iar eu ca singura ruda in viata,trebuia sa-l supraveghez 24/24 ore...Am sesizat Comisia Centrala pentru Retrocedari, cerand anularea Dispozitiei Primarului ;am primit un raspuns..."a fost trimisa la Primaria in cauza, spre...solutionare" (memoriul la C C R, l-am facut,dupa ce l-am vazut la TV pe D-l Procuror Gen. I. Botos, spunand despre Primaria orasului,unde se afla proprietatea, ca aceasta se afla pe locul 1 in privinta neregulilor imobiliare...Procesul nostru cu primaria,presupun ca-l vom pierde intr-o faza (din cauza tardivitatii contestatiei...) INTREBARE :Telegrama telefonata in ziua de 22. 09.2005,catre Comisia Locala pentr FOND FUNCIAR in care revendicam restituirea in natura a GRADINII INTRAVILAN, poate salva situatia tragi-comica in care am ajuns; macar sa ne dam o sansa ca nepotii sa-si aminteasca de inaintasi,care le-au lasat,cat de cat,ceva...? Multumesc si scuze pentru eventuale neclaritati...
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 16:33, 29 Aprilie 2008
Daca ar fi dupa mine as schimba titlul subiectului din 'alba[neagra continuare " in " O scrisoare regasita " =D> si cred ca ar fi mai potrivit . Marele nostru N Iorga spunea ca " acei care nu-si cunosc trecutul nu merita sa afle viitorul " si tind sa-i dau dreptate. Cu scuzele de rigoare dar alba neagra cand cu cererea pe legea 18 cand cu notificarea pe legea 10 incepe sa ma depaseasca.
Tiberiu Lazar a scris:

Am inteles eu gresit ca termenul de 30.11.05 se refera exclusiv la terenuri agricole ? Multumesc mult...asta-i soarta celor priceputi,sa fie deranjati mai des....


Legea nr. 247 din 2005 se refera la toate tipurile de imobile. Termenul limita de depunere a cererilor privind retrocedarea imobilelor, pădurilor şi luciului de apă a expirat la data de 30 noiembrie 2005, prin imobile intelegandu-se atat cladiri, cat si terenuri.
Nu sunt deranjata, de felul meu. :)
Stimate Aditabora,D-voastra aveti o profesie pe care o vad prin admirabilele modele: Hercule Poirot, Colombo (Peter Falk), Comisarul Maigret...regret ca v-am descumpanit cu ,complicata poveste, care este asa si din cauza necunoasterii acestei "felii din trecut" ,dar si din cauza" dinamicii" legislatiei din ultimii ani in acest domeniu...va dau numai un exemplu,ca raspuns la prima mea postare,cu prorogarea notificarilor: In brosura, LEGEA PROPRIETATII...LEGEA FONDULUI FUNCIAR, Legea nr. 18 modificata prin Legea 247/ 19.07.2005, la pag. 41-43,am gasit...TITLUL V....Modificarea si completarea Legii nr. 169 pentru modificarea si competarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.....Art. IV.-(1)Persoanele care nu au depus cereri in termenul prevazut de legea ...18/91, ori cererile s-au pierdut...s-au n-au primit raspuns,se pot adresa cu o noua cerere comisiilor comunale,orasenesti sau municipale,in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.. asa cum mi-ati spus,daca se socotesc 90 de zile lucratoare, se ajunge la 30.11.2005...sau a mai fost prelungit pana la aceasta data... Daca o ascultam pe D-na Stefanna,care a raspuns ff hotarat: in niciun caz,legea 247 /05,nu a prelungit termenele...si luam de bune toate exceptiile de tardivitate invocate (chiar si sentinta le accepta...)de catre adversari si nu mai mergeam la apel...? Am totusi o problema legata de investigatii;in felul acesta va spun mai multe despre nesemnificativa-mi problema...pe maine...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
Tiberiu Lazar, utilizator
Referitor la scrisoare; o vedeam prima data si fiind scrisa in germana,mi-a luat o zi ca s-o traduc. Ea se pare ca nu are valoare doveditoare, in cartea funciara ne fiind operata tranzactia despre care se face vorbire in ea...Aici am fost sfatuit sa verific in cf.Incerc sa inteleg cum am fost nominalizati la expropriere,daca nu era operat transferul de proprietate in cartea funciara...incerc sa schimb titlul,dar nu apare,cand "editez"...ar fi mai corect: continuare, alba-neagra ? sau "nici un nevinovat nu scapa ...nepedepsit..."
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
Tiberiu Lazar, utilizator
NU este ceva neobisnuit ca deciziile de expropriere sa nu fie trecute in Cartea Funciara. Au fost atat de multe incat primariile nu se mai deranjau sa caute in fiecare carte funciara si sa faca recitficarile de cuviinta, mai ales ca nu intotdeauna se exropria toata suprafata din CF si atunci, nu mai statea nimeni sa faca schite de dezmembrare...

Alte discuții în legătură

...prin lege s-a prorogat dreptul de depunere a notificarilor... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar ...pana la data de 30.11 2005,iar noi am depus la data de 29.11.2005. Este vorba despre cerere de restituire conf. Legii 10.2001,modificata prin legea 247. ... (vezi toată discuția)
...alba-neagra cu retrocedarile terenurilor abuziv (si fara titlu),intrate in proprietatea statului... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Terenul de cc 1000 m.p.,mostenit de tatal meu in 1963 are specificat in c.f.: gradina intravilan ;a fost abandonat de noi,fiind considerat proprietate de ... (vezi toată discuția)
Competenta: anularea titlului de proprietate Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu i intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: Pentru a solicita anularea unui titlu de proprietate eliberat de Comisia judeteana pentru ... (vezi toată discuția)