Daca una din parti nu-si indeplineste obligatiile, cand acel contract devine nul? La cat timp de la semnarea sa? Este nevoie de acordul scris al ambelor parti pentru anularera sa , sau nulitatea deriva din insusi faptul ca una din parti nu si-a indeplinit obligatiile?
Contractul mi-a fost trimis prin posta, printr-o terta persoana (iarasi nu stiu de ce, editura avea adresa mea si nu s-a pus nici o clipa problema de a-mi fi trimis printr-un intermediar si nu direct acasa la mine). Contractul nu este stampilat de catre editura, dar are antetul ei (am inteles ca antetul ar putea substitui stampila editurii). Cand l-am primit era deja tarziu, era la jumatatea perioadei de traducere a cartii. nu mai era timp de negocieri (de care fel: telefonice?). Trebuia sa mi se plateasca 30% din total (care total se calculeaza in functie de nr. de caractere tastate, la predarea lucrarii) la 2 saptamani de la predare, si restul la 2 luni de la publicare. cei 30% inseamna vreo 3 milioane de lei vechi. ca din moment ce nu au publicat cartea, restul de bani nu mi-l vor mai da in veci....
eu le voi scrie, cu confirmare de primire, sa vad ce vor spune, daca vor spune ceva.
oricum, la un contract ulterior m-am invatat minte si, desi negocierea a fost tot pe mail si contractul trimis prin posta (e vb. de o alta editura, poate mai putin cunoscuta decat prima, dar corecta) am negociat suma in asa fel incat sa o primesc imediat dupa predare indiferent daca va aparea sa nu cartea.
va multumesc inca odata pentru amabilitate si pentru timpul acordat! :)
Contract de traducere
PatyM
Buna ziua,
Iata problema mea: Am un contract de traducere cu o editura din Romania, pentru care data scadenta a platii a expirat de 4 luni. La insistentele ... (vezi toată discuția)