avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cand un contract este nul?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cand un contract este nul?

Daca una din parti nu-si indeplineste obligatiile, cand acel contract devine nul? La cat timp de la semnarea sa? Este nevoie de acordul scris al ambelor parti pentru anularera sa , sau nulitatea deriva din insusi faptul ca una din parti nu si-a indeplinit obligatiile?
Cel mai recent răspuns: Blu37 , utilizator 18:42, 19 Aprilie 2008
Contractul mi-a fost trimis prin posta, printr-o terta persoana (iarasi nu stiu de ce, editura avea adresa mea si nu s-a pus nici o clipa problema de a-mi fi trimis printr-un intermediar si nu direct acasa la mine). Contractul nu este stampilat de catre editura, dar are antetul ei (am inteles ca antetul ar putea substitui stampila editurii). Cand l-am primit era deja tarziu, era la jumatatea perioadei de traducere a cartii. nu mai era timp de negocieri (de care fel: telefonice?). Trebuia sa mi se plateasca 30% din total (care total se calculeaza in functie de nr. de caractere tastate, la predarea lucrarii) la 2 saptamani de la predare, si restul la 2 luni de la publicare. cei 30% inseamna vreo 3 milioane de lei vechi. ca din moment ce nu au publicat cartea, restul de bani nu mi-l vor mai da in veci....

eu le voi scrie, cu confirmare de primire, sa vad ce vor spune, daca vor spune ceva.

oricum, la un contract ulterior m-am invatat minte si, desi negocierea a fost tot pe mail si contractul trimis prin posta (e vb. de o alta editura, poate mai putin cunoscuta decat prima, dar corecta) am negociat suma in asa fel incat sa o primesc imediat dupa predare indiferent daca va aparea sa nu cartea.

va multumesc inca odata pentru amabilitate si pentru timpul acordat! :)
Blu37 a scris:

Contractul nu este stampilat de catre editura, dar are antetul ei (am inteles ca antetul ar putea substitui stampila editurii).

dar era semnat contractul?
da, de catre redactorul sef si de catre editor (care presupun ca este si patronul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand un contract devine nul?? bucurescu bucurescu as dori sa-mi raspundeti cand un contract de inchiriere intre 2 persoane devine nul sau ce duce la anularea automata a contractului incheiat? nerespectarea in ... (vezi toată discuția)
Contract pentru imobil in faza de proiect acremene acremene Buna am nevoie de un sfat... In Decembrie 2007 am platit un avans de 40000 Euro pentru un apartament care trebuia predat pe data de 1 August 2008, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Contract de traducere PatyM PatyM Buna ziua, Iata problema mea: Am un contract de traducere cu o editura din Romania, pentru care data scadenta a platii a expirat de 4 luni. La insistentele ... (vezi toată discuția)