avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reclamatie cadru MAI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reclamatie cadru MAI

1
Data inregistrarii:
Duminica, 12 Decembrie 2010, 13:52

Profil utilizator
[Explicatii popularitate]

Impotriva unui cadru M.A.I.a fost depusa o reclamatie la seful sau(cu care nu este in relatii bune).Acesta a fost anuntat despre reclamatie la interval de 6 zile,in conditiile in care unii colegi stiau ceva despre reclamatie, dar nimeni nu i-a spus nimic.Reclamatia a fost verificata si nu s-a confirmat dupa care i s-a adus la cunostinta despre continutul reclamatiei.Era normal sa nu fie incunostiintat imediat despre continutul reclamatiei?Ce poate face in acest sens?Nu este prima data cand anumite persoane sunt indrumate sa-i depuna plangeri,toate fiind neconfirmate pana acum(unele fiind anonime,tot au fost inregistrate).Va rog sa ne ajutati cu un sfat bun.Este in disgratiile sefului pentru ca nu vrea sa se amestece in unele ilegalitati pe care le face.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:45, 23 Ianuarie 2011
In ceea ce priveste reclamatia...este un drept constitutional al fiecarui cetatean roman de a se adresa cu plangere,mai ales impotriva unui cadru MAI ,daca a considerat ca i-au fost incalcate drepturile.Cercetarea prealabila are ca scop confirmarea sau respingerea acestei reclamatii.Nu cred ca poate fi dovedit ca tocmai seful sa indrume anumite persoane sa-l reclame.In ceea ce priveste o anonima,legea ne obliga sa nu o luam in considerare,tocmai pentru ca este anonima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Are posibilitatea legala sa se duca la conducerea esalonului superior si sa relateze situatia in care se afla,cu conditia sa poata dovedi cele relatate.
A raportat in scris unele mari ilegalitati conducerii MAI,au venit doi lucratori in control care nu au verificat aspectele semnalate,a fost sfatuit sa-si vada de treaba,totul musamalizandu-se cu cei controlati si, la ceva timp dupa acel raport au inceput sa se faca tot felul de presiuni si tot felul de reclamatii(toate neconfirmate pana acum) impotriva lui pentru ca a avut curajul si "nesimtirea" sa reclame.Unde se mai poate adresa oare?Poate acel raport nici nu a ajuns la dl.Blaga care era ministru la vremea respectiva,a ajuns la cine stie ce functionar angajat direct prin minister si nici nu l-a interesat de aspectele negative semnalate(a se vedea cazul de la Neamt unde timp de vreo doi ani au fost reclamatii impotriva sefului IPJ ,de fiecare data fiind scos "bazma curata").Va rog sa ne ajutati cu un sfat.
Printr-o mai veche practica a celor cu relatii,in mod aproape singur,nu a ajuns la ministru.
Isi ia liber ,si asteapta ministrul inainte de intra in minister si incearca sa ii inmaneze personal raportul sau, in care arata exact cele petrecute pana in prezent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatii nefondate gliviu gliviu Ce pot sa fac impotriva unei persoane care ma reclama, sub masca anonimatului, in fiecare saptamana la diverse institutii ale statului ???? In urma ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa ionut214 ionut214 Buna ziua, Am fost reclamat la politie de catre angajatii unei banci ca am adus injurii si amenintari .Am fost chemat la politie si am ajuns cu cateva ore ... (vezi toată discuția)
E legal? Vulturudac Vulturudac Am depus o reclamatie amanuntita la sectia de politie din cartier impotriva unor vecini care ma deranjeaza zi si noapte si al caror tata respectiv unchi e ... (vezi toată discuția)