avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cumparat din banii parintilor....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cumparat din banii parintilor....

Buna ziua,
parintii mei au cumparat un apartament pe numele meu.In contractul de vanzare -cumparare,nu s-a specificat cine a platit acel apartament,adica eu-cumparator si x-vanzator.Aproximativ in aceeasi perioada,eu am luat un imprumut de la banca,credit de nevoi personale,fara giranti,fara ipoteca,care dupa 3 ani nu am reusit sa-l mai platesc(restanta 1 an),ramanand fara loc de munca-actualmente sunt in somaj.
Intrebarea mea este daca-doamne fereste-se ajunge,ca banca sa vanda creanta unei firme de recuperari,ar fi tardiv sa demonstrez ca acest apartament nu l-am cumparat din economiile mele,asta in cazul in cazul in care acea firma urmareste sa recupereze creanta pe orice cale?Parintii mei in perioada cand au cumparat acest apartament,au vandut ei la randul lor un alt apartament(bani ce i-au incasat prin banca de la cumparator) si din acei bani au achizitionat o casuta la tara (pe numele lor)si acest apartament pe numele meu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns(sper ca se intelege ce doresc sa aflu).
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: eukyra , utilizator 20:58, 22 Ianuarie 2011
apartamentul poate fi executat silit. ajungeti la o intelegere de plata cu banca si faceti un efort sa platiti
Daca imobilul este proprietatea dvs poate fi executat silit de catre banca, neavand importanta modul in care l-ati dobandit.
Am discutat cu cei de la banca,chiar eu le-am propus,dar nu au facut nimic
Si daca s-a vandut creanta,mai pot face ceva cu banca?
Referitor la intrebarea mea,chiar nu am sansa,sau nu conteaza ca acesti bani cu care am luat apartamentul,nu erau ai mei.Nu aveam cum sa castig atatia bani.
Nu are importanta , atata timp cat sunteti proprietatarul apartamentului, chiar daca l-ati fi dobandit printr-un act cu titlu gratui, apartamentul tot ar fi fost supus urmaririi silite, daca facea parte din patrimoniul dvs.
Multumes frumos pentru promptitudine
Chit ca-s tare incurcate caile.Cand am luat creditul mi-au spus ca nu se pot atinge de apaartament si acum....NU au rabdare sa aiba omul un loc de munca sa fie din nou bun platnic,s-ar bucura daca ne-am pune toti streangul in gat?halal....
A...mai doresc sa stiu daca vor "sari"direct la apartament,sau vor incepe cu bunurile mobile?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
eukyra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj? diana_vl diana_vl Buna ziua.Intre parintii mei exista posibilitatea aparitiei divortului(partea masculina-dictator cu fam).Ei au cumparat in rate un ap.cu 3 camere,intrand in ... (vezi toată discuția)
Nevoie urgenta de un sfat cu banca madcat madcat Buna ziua, Am mai multe probleme cu anumite credite pe care le-am contracta acum doi ani. Cea mai mare este cu un credit la BCR de nevoi personale. Creditul a ... (vezi toată discuția)
Executat silit chiar daca timp de un an de zile ai platit lunar rata tripla..... oanaoancea oanaoancea este vorba de un credit ipotecar scos in anul 2008.In anul 2010 pe o perioada de aproximativ 7 luni nu am putut face nici o plata catre banca.decembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)