avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in cat timp se desface o casatorie daca sunt depuse ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in cat timp se desface o casatorie daca sunt depuse actele in data de 24.01.2011?

care este prima infatisare daca actele se depun in 24.01.2011?
rog raspuns urgent

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 00:15, 23 Ianuarie 2011
Daca vret urgent sa fiti divortat apelat le un birou de mediere merget la un mediator daca amandoii santeti de acord cu desfacerea casatoriei.
Este foarte simplu si fara public la tribunal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
pendre, utilizator
Daca divortati de comun acord, daca nu sunt copii la mijloc si daca nu exista pretentii asupra partajului veti putea divota in doua luni.
Daca ati depus cererea la instanta competenta , vi se comunica termenul la data la care se depune cererea..
Daca nu aveti copii minori ,si sunteti de acord cu divortul , puteti merge la mediator; sau la primul termen de judecata se desface casatoria prin acordul partilor, fara mediator, cu precizarea ca si sotul trebuie sa fie prezent.
Desfacerea casatoriei nu are legatura cu partajul bunurilor comune. Este actiune separata dupa ce ramane definitiva hotararea de divort.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Depinde de judecatorie. Puteti primi termen chiar si in decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac? soderf soderf suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere pentru divort discofreak discofreak Am incheiat si eu un acord de mediere cu privind desfacerea casatoriei in instanta ... am si eu cateva intrebari ..daca ma poate lamuri cineva .. 1. la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)