Buna ziua, dupa divort a urmat automat partajul #-o, in urma acestuia fosta sotie ramas cu toate bunurile imobile (2 terenuri si o masina) inclusiv cu un credit de nevoi personale la care eu am fost considerat codebitor sau girant (nu stiu prea bine diferanta). Partajul s-a facut printr-o intelegere in fata instantei si a ramas definit. Banca a fost instiintata de acest lucru, dar spune ca eu tot am obligatii in fata ei daca fosta sotie nu plateste, acest lucru ma impiedica sa iau un alt credit pt ca apar la biroul de credite. Care este solutia?, dau banca in judecata, ce sanse am? Dureaza mult un eventual proces? Cat costa acest lucru?X-( . VA MULTUMESC.
Avand in vedere faptul ca in cadrul partajului s-a facut si partajarea datoriilor comune - credit-, iar acesta a fost preluat de fosta sotie, hotararea de partaj definitiva si irevocabila este opozabila si bancii.
In cazul in care ati fost inscris la Biroul de credite cu datorii neplatite, dupa ramenerea definitiva si irevocabila a hotararii de partaj, pe baza acestei hotarari puteti cere bancii radierea inscrierii facute.
In cazul in care banca nu este de acord cu radierea inscrierii, solicitati acest lucru in justitie.
Am cerut asta bancii, nu a fost deacord, iar la biroul de credit nu sut consemnat ca rau platnic, deci ultima solutie este sa dau banca in judecata? Va multumesc.