Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)?
Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian Blaga la IFR (invatamant frecventa redusa - se merge numai sambata).
Teoretic stiu ca ar fi mai bine la Univesritatea A.I. Cuza la zi dar practic bugetul nu prea imi mermite :(( si as vrea sa stiu daca se merita totusi la IFR la ULBS)
O a treia varianta care am luat-o in calcul ar fi Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti (sunt cam sceptic in privinta universitatilor private din Romania).
Am luat aceasta varianta in considerare in cazul in care nu sunt admis la Cuza sa zicem si pentru ca sunt cativa profesori de la Universitatea Bucuresti acolo, ca de ex: prof. Gabriel Boroi.
Ce parere aveti ? (argumente pro & contra)
Ce sanse sunt pentru un student care termina o facultate IFR sau privata sa ia admiterea UNBR.
multumesc foaaaaaaaaaarte mult, chiar de un raspuns detaliat aveam nevoie ca sa ma ajute
de profesori m-am interesat si eu putin, am observat ca sunt si la stat si aici la privat
mereu am avut o dilema de alegere intre UNT si Universitatea Titu M. care sunt din pacate perete in perete.
eu initial am vrut sa dau la Universitatea Bucuresti dar nu cred ca voi trece examenul de admitere deoarece am fost plecat in alta tara sa fac scoala asa ca la capitolul gramatica sunt aproape 0, oricum e un simplu criteriu de departajare
cei care termina la stat mereu or sa aiba un plus in fata
multumesc inca o data pentru raspuns, acuma sunt ceva mai convins de o posibila alegere in ceea ce priveste aceasta universitate privata
Daca iti place dreptul si ai ganduri serioase in acest domeniu te poti duce linistit la UNT. Cu toata sinceritatea iti spun ca nu m-am lovit niciodata de niciun zid venind de la aceasta universitate, ba din contra, cei din domeniu cunosc profesorii care predau aici si de asemenea se stie si cine este domnul rector care ridica standardele universitatii de la an la an. Cat despre UTM, aceasta este recunoscuta pt facultatea sa de psihologie.
Apropo, iti recomand invatamantul la zi oriunde te-ai duce, la distanta e cam greu sa faci dreptul
Mult succes!
am a ma gandesc mai bine
in afara de I. Cuza unde nu cred ca o sa intru mai e in calcul U. Babes-Bolyai la care as avea mai multe sanse dupa ce am vazut rezultatele de la admiteri pe baza de dosar, problema e ca e preaaa departe... cel putin la noi in tara oriunde te-ai duce faci foarte mult
tu ce crezi ? daca m-ar admite la U. Babes-Bolyai si la UNT tu ce ai alege ?
tin sa mentionez ca nu sunt din Bucuresti
Iti multumesc foarte mult pt amndoua mesajele ! :X
Babes-Bolyai de asemenea este o facultate de drept excelenta, e important sa tii cont si de situatia financiara si de distanta dintre casa si universitate. Daca distanta e foarte mare cheltuielile vor fi si ele mai mari.
Analizeaza toate circumstantele si alege varianta care ti se potriveste cel mai mult, daca esti dornic sa inveti, vei invata peste tot la fel de mult deoarece aceste universitati iti ofera toate conditiile.
Eu fiind din Bucuresti ar fi fost absurd sa strabat tara pana la Babes-Bolyai sau Al. I. Cuza.
Totusi suntem abia in martie, ai timp sa te pregatesti pt oricare dintre Universitatile de drept.
Doar un sfat....
*2007*
Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)