Buna, sotia mea este cetatean strain si avem in prorietate o camera. Pentru a putea obtine permisul de sedere in Romania am fost chemat la sectia pasapoarte pentru a da o declaratie pe propra raspundere precum ca stau cu ea la acea adresa. Si, bineinteles ca am dat acea declaratie, caci altfel nu i-ar fi acordat viza. Problema e ca la 2 saptamani dua aceea eu am obtinut un loc de munca in alt oras, astfel am fost obligati sa ne mutam. Recent, in urma unei dispute cu un "prieten", am fost amenintat de catre acesta, ca ma va acuza de fals in declaratii, precum ca eu cu sotia mea nu stam la adresa resectiva, adresa ce figureaza si in cartea mea de identitate. Vreau sa stiu care este parerea dvs. Va multumesc anticipat.
Atata timp cat locuieste cu dvs nu cred ca va poate face ceva.
Mergeti la postul de politie de care apartineti cu noul domiciliu si puneti-va viza de flotant pe cartea de identitate.
Va multumesc pentru raspuns.
Da, locuim impreuna. Avem si un copil de 3 anisori. Voi incerca sa merg la sectia de politie, sper doar ca proprietarii apartamentului unde stam noi cu chirie sa fie de acord si sper, de asemenea, ca nu ii voi creea probleme sotiei mele. Caci ea a obtinut permisul de rezidenta pentru o perioada de 5 ani la adresa unde noi suntem proprietari. Nu stiu daca e posibil sa i se modifice adresa pe un act care si asa e considerat oarecum provizoriu.