Juls a scris:
Pana acum stiu un singur lucru adevarat care ma poate ajuta sa intru intr-un barou: sa stau pe langa un "maestru" 2 ani (costisitor din cate vad si cate aud)
Nu inteleg de ce nu esti dispus(a) nici macar sa incerci inainte sa ajungi la concluzii de-astea. Daca o sa citesti alte discutii pe aceasta tema o sa vezi ca multi dintre consultantii de pe acest forum n-au dat bani ca sa intre in avocatura si nici n-au fost sclavii nimanui. Probabil ca depinde foarte mult si de cat de hotarat(a) esti sa profesezi aceasta meserie.
Din cate am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta am auzit ca pot sa dau examen la barou si daca sa stau 5 ani ca jurist pe undeva.. E corect ceea ce am auzit?
Poti sa dai examen oricati ani ai avea in alta profesie juridica, intrebarea e foarte prost adresata - conteaza consecintele de dupa examen. Ar trebui sa citesti legea de organizare a profesiei si statutul, sunt multe lucruri pe care ar trebui sa le cunosti daca vrei sa intri in aceasta profesie.
Daca ma incriu la ei e echivalent cu stagiatura la un avocat? sau trebuie sa fac stagiatura si accest INPPA e un fel de perfectionare??
Nici, nici. INPPA nu inlocuieste stagiul ci doar il micsoreaza.
Si am mai auzit ceva...pot sa intru in barou fara stagiatura si daca am un doctorat. Adevarat sau fals?
Adevarat.
In concluzie...stiu ca par cam neinformata dar chiar vreau sa stiu o modalitate mai putin costisitoare decat ceea de stagiatura :((
Atunci ar trebui pur si simplu sa cauti tu un loc unde sa poti profesa si sa vezi daca iti convin conditiile. Pe auzite toate lumea stie de toate!