avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Dileme In ceea ce priveste adminterea in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Dileme In ceea ce priveste adminterea in barou

Mda....am tot rasfoit formu asta (cel putin cat m-au tinut nervii :D) si tot nu am ajuns la un raspuns concret pt viitorul meu.
Pana acum stiu un singur lucru adevarat care ma poate ajuta sa intru intr-un barou: sa stau pe langa un "maestru" 2 ani (costisitor din cate vad si cate aud)
Din cate am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta am auzit ca pot sa dau examen la barou si daca sa stau 5 ani ca jurist pe undeva.. E corect ceea ce am auzit?
Si ce este cu accest INPPA? Ca m-am uitat pe site-ul lor de am ametit si tot nu am inteles mare lucru! Daca ma incriu la ei e echivalent cu stagiatura la un avocat? sau trebuie sa fac stagiatura si accest INPPA e un fel de perfectionare??
Si am mai auzit ceva...pot sa intru in barou fara stagiatura si daca am un doctorat. Adevarat sau fals?
In concluzie...stiu ca par cam neinformata dar chiar vreau sa stiu o modalitate mai putin costisitoare decat ceea de stagiatura :((
Cel mai recent răspuns: Juls , utilizator 08:14, 22 Aprilie 2008
Juls a scris:
Si m-am interesat si de consultanta ...dar trebuie sa fiu avocat ca sa pot sa fac asa ceva...cel putin raspunsul acesta l-am primit.

Eu am facut asta in practica in facultate si apoi si dupa, inclusiv acum. Evident ca trebuie sa fii avocat (inclusiv stagiar) ca sa exerciti legal profesia, inclusiv pe consultanta, dar nu vad diferenta fata de litigii.

Diana Persa a scris:
Ca incepator poti sa ai parte de multe abordari din acestea mai agresive, pentru ca singurul tau drept, la inceput, este sa demonstrezi ca ai valoare.

Nu, aia e o obligatie, si e valabila la orice nivel. De multe ori e mai greu sa te mentii in top decat sa ajungi acolo o data, sau sporadic.
Juls, nu ma supar pe tine, desi ma cam enervasem pana la mesajul cu 15 prieteni apropiati... Care nu au putut sa-ti dea raspuns la intrebarile tale, astfel incat ai ajuns aici, dar ei sunt tare apropiati... M-a facut sa ma bucur ca noi (eu cu sot cu tot) avem numai vreo 5, impreuna... :D
Daca ti se pare gresit ca un avocat sa-si caute solutiile pe internet (desi Nicoleta se refera la ceea ce spunea Andrei), nu vaz de ce si tu cauti in aceeasi maniera...
Spui ca nu ai gasit raspuns, ca noi, avocatii, ne contrazicem... ia da tu niste citate, sa vedem si noi contrazicerile alea intre avocati, ca numai intre aspiranti le-am vazut eu...
Dar iti spun eu unde sa cauti... ia mataluta manualul de procedura civila si vezi ca in prima suta de pagini ai date despre cum sa ajungi avocat sau notar. Ca sa nu mai arat si faptul ca e a treia oara xcand scriu asta, se pare insa ca nu te-au tinut nervii sa ajungi acolo.
Nu e vorba ca noi nu te placem pentru ca ai invatat gramatica lui Videanu sau Vanghelie, dar nicio secretara nu mi-as lua, daca nu ar sti elementele esentiale, pasii pe care trebuie sa-i parcurga ca sa ajunga secretara! Ca sa nu spun ce prost da cand a absolvit tocmai scoala de dactilografie! Asa si cu dreptistii...

Referitor la exemplul pe penal pe care il dadeai, mi se pare ca nu ai invatat un lucru esential la scoala, faptul ca rolul avocatului nu e nici sa scoata criminalii pe strada, nici sa produca unele castiguri civile celor care nu le merita.
Rolul avocatului, atunci cand apara un infractor, de exemplu, este acela de a se asigura ca infractorului i se respecta drepturile.
Ca e condamnat sau nu, nu e problema lui, caci avocatul e garantul respectarii drepturilor si nu un complice al infractorilor, ajutandu-i pe acestia sa iasa iar pe strada.
Ia sa vedem... furt din apartament... politia prinde, cam vreo ora mai tarziu, un baietas prin zona, care statea la o bere cu baietii doua scari de bloc mai incolo. Nu se gaseste niciun bun furat asupra lui pentru ca "le aruncase". Cam prostut infractorul, saracul, daca se chginuise sa sparga o usa numai ca sa care bunurile 50 de metri departare de bloc.
Nu se gaseste nimic nici acasa, omul e arestat preventiv, apare avocatul, nu are cu cine vorbi, nu i se prezinta clientul... Dupa certuri cu seful sectiei de politie unde era retinut, isi vede clientul la fata, sau macar o parte din fata, restul fiind desfigurat. :training:
Zice clientul ca el era de la pranz cu acei baieti, au baut bere si au probat masini. Toti depun marturie, nu sunt credibili. Apare, deja in instanta, o babuta de la etajul 10, pe jumatate mioapa, care il recunoaste!!!
Dupa ce muncesti luni de zile descoperi peste 10 dosare similare... babuta asta vedea si noaptea, probabil avea infrarosii la ochelari.
NU stiu daca furtul a fost facut de el, daca l-au ajutat ceilalti, daca l-au facut ceilalti si nu ma intereseaza. Nu era probat.
Am mai patit ca acte ale politiei nu au fost luate in seama, ci s-a luat in considerare o presupunere care a dus 3 ani un om dupa gratii. Dupa 3 ani a obtinut avocata lui sa nu i se mai prelungeasca mandatul de arestare preventiva si peste inca 6 luni era nevinovat. Dar a stat 3 ani in inchisoare. Timp in care, fata lui de italian frumusel a incasat zeci de pumni... Si asta era in arestul Politiei, nu in Rahova sau Jilava... :) Deci era soft.
De asta nu fac penal.

Dar daca tu crezi ca acel ministru avea dreptate sa cumparam o bucata de desert si sa aruncam toti oamenii care nu ne plac in zona... ce-ai spune daca ai fi considerat om care nu place? Asa, abuziv, ca vad ca sustii recidivisti care sa putrezeasca in inchisoare si alte concepte de Ev Mediu...

Multa bafta iti doresc. Numai bine.

P.S. Daca ajungi avocat si vrei sa dai peste nas cumva, intai te documentezi, iti spune un domn transformat in doamna... ;) Nu mergi la interviu fara sa citesti despre firma... Eu am batut la peste 20 de usi ca sa-mi gasesc indrumator... Vorbim dupe ce afli ce trebuie sa faci pentru a ajunge avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
=D> eu zic sa ajungem la un consens... eu iau manualu de procedura si "mataluta" iei codul bunelor maniere :D.
Andreea inchide postu ca nu mai este interesant... de la o simpla nelamurire s-a ajuns la niste "balarii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - admitere cu bani in barou codrutaboncean codrutaboncean Buna , am si eu o nelamurire..atatea variante am auzit incat nici nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa platesc bani pentru intrarea in barou? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)