avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Dileme In ceea ce priveste adminterea in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Dileme In ceea ce priveste adminterea in barou

Mda....am tot rasfoit formu asta (cel putin cat m-au tinut nervii :D) si tot nu am ajuns la un raspuns concret pt viitorul meu.
Pana acum stiu un singur lucru adevarat care ma poate ajuta sa intru intr-un barou: sa stau pe langa un "maestru" 2 ani (costisitor din cate vad si cate aud)
Din cate am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta am auzit ca pot sa dau examen la barou si daca sa stau 5 ani ca jurist pe undeva.. E corect ceea ce am auzit?
Si ce este cu accest INPPA? Ca m-am uitat pe site-ul lor de am ametit si tot nu am inteles mare lucru! Daca ma incriu la ei e echivalent cu stagiatura la un avocat? sau trebuie sa fac stagiatura si accest INPPA e un fel de perfectionare??
Si am mai auzit ceva...pot sa intru in barou fara stagiatura si daca am un doctorat. Adevarat sau fals?
In concluzie...stiu ca par cam neinformata dar chiar vreau sa stiu o modalitate mai putin costisitoare decat ceea de stagiatura :((
Cel mai recent răspuns: Juls , utilizator 08:14, 22 Aprilie 2008
Sti vorba aia daca nu iei atitudine te lasi calcat in picioare?!
Multumesc pentru urare.
Juls a scris:
o sa caut un avocat bun...chiar daca ii dau bani...dar macar sa am ce invata de la el

Asta e o contradictie in termeni... Un avocat bun nu inseamna numai unul care te poate invata diverse chestii, inseamna unul care sa te formeze si sa te "creasca" avocat. Unul care cere sau accepta bani, clar are un fundal moral indoielnic, si pentru mine niciodata n-o sa fie un avocat bun.

Apoi trebuie sa te gandesti ca exista posibilitatea sa faci consultanta, nu litigii, sau numai litigii civile (in sens larg). Si daca accepti un sfat, nu te gandi niciodata ca ceva e prea greu sau ca nu se poate intr-o profesie. Nu porni de la prezumtia ca totul e pe pile si prestabilit, macar incearca - s-ar putea sa ai surprize.
Tie ti-ar conveni daca ai fi amaratul ala din boxa si ar veni un avocat si ar spune numai 2 cuvinte in apararea ta pentru ca mai mult nu meriti?


Juls a scris:

Tie ti-ar convenii sa treci pe strada linistit si sa iti dea in cap aceeasi persoana pe care ai aparat-o cu succes?
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Cum am spus si mai sus am incercat si o sa incerc. Si spuneam de bani pt ca din cei 15 prieteni apropiati care au urmat calea asta au dat bani...unul singur nu a dat si asta pentru ca mama lui era avocat...deci avea relatii.
Sincer cand am citit forumu asta habar nu aveam ca exista si avocati care nu cer bani..m-am mai luminat putin.
Chiar aveam impresia ca faza cu banii chiar e legala.
Nici eu nu sunt deacord cu cei care primesc si dau bani. Dar acum ce sa fac? sa stau pana la adancii batranetii cautand?
Si m-am interesat si de consultanta ...dar trebuie sa fiu avocat ca sa pot sa fac asa ceva...cel putin raspunsul acesta l-am primit.

Grea intrebare Gabriela. Daca nu am gresit normal ca nu...dar daca am gresit eu sincer nici nu as mai pune pe drumuri un avocat. Dar intrebarea mea se referea la opinia personala. La raspunsul constiintei nu cel al creierului
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
Draga Juls, gandeste-te mult si alege bine. Ca incepator poti sa ai parte de multe abordari din acestea mai agresive, pentru ca singurul tau drept, la inceput, este sa demonstrezi ca ai valoare. Si cei care au experienta si si-au demonstrat deja calitatea, nu sunt chiar intelegatori cu scaparile tale: trebuie sa fii tot timpul cu garda sus ca sa compensezi lipsa de experienta.
Daca iti place dreptul dar ai oroare de (prezumtivii) infractori si simti ca nu i-ai putea apara, nu e nici un capat de tara, asa cum ti s-a spus deja, poti sa alegi sa nu angajezi cauze penale.
Si pentru consultanta, desi toata lumea invata permanent in domeniul asta, iti sugerez sa te apuci atunci cand te vei simti pregatita suficient -asta numai tu vei stii.

Te-ai gandit cat poate fi de penibil sa gresesti o opinie, o actiune etc. pentru ca nu te-au tinut nervii sa studiezi destul?Te-ai gandit ce implicatii grave poate avea acest lucru pentru cei care depind de opinia ta, pe langa mustrarea ta de constiinta?

Cat despre plata maestrului, e cu dublu tais. Poti gandi ca te faci frate cu dracul pana treci puntea, dar poti sa pui in practica asta?

Alte discuții în legătură

Buna - admitere cu bani in barou codrutaboncean codrutaboncean Buna , am si eu o nelamurire..atatea variante am auzit incat nici nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa platesc bani pentru intrarea in barou? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)