avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Dileme In ceea ce priveste adminterea in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Dileme In ceea ce priveste adminterea in barou

Mda....am tot rasfoit formu asta (cel putin cat m-au tinut nervii :D) si tot nu am ajuns la un raspuns concret pt viitorul meu.
Pana acum stiu un singur lucru adevarat care ma poate ajuta sa intru intr-un barou: sa stau pe langa un "maestru" 2 ani (costisitor din cate vad si cate aud)
Din cate am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta am auzit ca pot sa dau examen la barou si daca sa stau 5 ani ca jurist pe undeva.. E corect ceea ce am auzit?
Si ce este cu accest INPPA? Ca m-am uitat pe site-ul lor de am ametit si tot nu am inteles mare lucru! Daca ma incriu la ei e echivalent cu stagiatura la un avocat? sau trebuie sa fac stagiatura si accest INPPA e un fel de perfectionare??
Si am mai auzit ceva...pot sa intru in barou fara stagiatura si daca am un doctorat. Adevarat sau fals?
In concluzie...stiu ca par cam neinformata dar chiar vreau sa stiu o modalitate mai putin costisitoare decat ceea de stagiatura :((
Cel mai recent răspuns: Juls , utilizator 08:14, 22 Aprilie 2008
Juls a scris:
Felicitari celor care i-au gasit...poate imi recomandati si mie. :D

In Bucuresti nu stiu decat locuri in care sefii stau la panda ca sa poata gasi oameni bine pregatiti. Daca vrei, iti pot da si exemple, insa nu stiu daca tu vrei sa lucrezi aici.
Bucurestiul nu ma atrage in nici un fel...eu sunt din Constanta...inca mai caut aici.
Dar ce inseamna bine pregatit? Ca eu in afara de ceea ce am invatat in facultate si acum la master...nuprea stiu altceva...adica sper sa nu se astepte la vre-un geniu care de cum a ajuns la locul de munca sa faca totul perfect...Pana la urma meseria de avocat , mai bine zis de cea ca om al legii nu e ceva de glumit. Parerea mea
Mi-a placut incheierea ta:) Din experienta iti spun ca nimeni, la inceput nu va avea pretentii exagerate de la tine, mai ales avocatul indrumator, "maestrul" cum ii zici tu:) O pregatire temeinica, in primul rand presupune o buna cunoastere a legislatiei, atat sub aspectele ei pozitive cat si sub aspectele negative ale acesteia. Un avocat, fie el si stagiar, este considerat a fi bine pregatit, nu in momentul cand e toba de carte, ci in momentul in care acesta isi formeaza niste deprinderi in baza cunostintelor insusite. Un avocat bine pregatit este un avocat care stie sa faca dintr-o prevedere normativa o situatie favorabila clientului sau; un avocat pregatit este acel avocat care se poate folosi atat de cererile formulate de el cat si de cererile (cel putin o parte) formulate de partea adversa, in folosul si in interesul clientului sau. Dar pentru inceput, pentru a deveni un avocat bine pregatit, este obligatorie o buna cunoastere a normelor juridice in vigoare si o buna intelegere a acestora, bine inteles insotite de o "rodnica" capacitate de interpretare;) Oricum, mult succes si optimism iti doresc daca vrei sa imbratiseszi profesia de avocat:wave:
Eu crred ca, daca tot suntem niste mincinosi ordinari, mai bine sa nu intri in tagma noastra.
Iar avocatul indrumator care ia bani nu are o justificare, ci este de o marsavie ordinara, arata o lipsa de respect fata de invatacelul pe care il ia... Si nu cred ca vrea cineva sa ajunga sa nu se rrespecte intr-atat incat, ca sa-i accepte un om munca, sa plateasca tot el pentru asta!!!
Trebuie sa fii de tot lipsit de respect si ambitie ca sa crezi ca nu faci nici cat o ceapa degerata, mai mult, munca ta e apreciata cu minus, astfel ca, atunci cand te duci sa-ti iei onorariul, sa dai! :))

Juls a scris:
Nu am pretins ca stiu detoate deaceea am pus intrebari...iar stagiatura fara bani nu exista...nici in afara nici in romania...e stagiatura nu ucenicie.
Oricum multumesc pentru raspunsuri ....si apropo cand incepi pe un drum nu le sti pe toate de la inceput .. le inveti si le afli din mers...dar cred ca ar trebui sa se faca un forum separat pentru incepatori ca sa nu mai fie luati peste picior in alte parti.

Juls a scris:
Dar ce inseamna bine pregatit? Ca eu in afara de ceea ce am invatat in facultate si acum la master...nuprea stiu altceva...adica sper sa nu se astepte la vre-un geniu care de cum a ajuns la locul de munca sa faca totul perfect... Parerea mea

Draga mea, bine pregatit inseamna macar sa stii sa scrii un lucru dupa dictare, e indeajuns de putin? Nu e un lucru de geniu, e? Ai invatat asta la scoala? Caci daca da, cred ca a trecut mult timp de atunci, ai ajuns ca Videanu, care crede ca v-a castiga cineva alegerile de primar...
Apoi, daca stii ceea ce ai invatat la scoala, sa spunem ca in ultimul an ai o materie numita procedura civila unde spune cum poti ajunge avocat, notar...
Detoate, deaceea, vre-un, nu le sti, acestea sunt greseli de ortografie. In aceste conditii, nu mai cauta, caci nimeni nu te va lua fara spaga. Mare. Trebuie sa stii ceva mai mult ca sa te plateasca cineva.

Noi nu luam la misto, dar mai criticam, face parte din meserie... Ne criticam si intre noi.

Bury dragule, de acord cu tine, in afara de urarea din final!
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
"Domnule avocat" AVLIL m-ati dat pe spate...una e sa scri repde si alta e sa nu sti sa scri... Iar procedura civilaam facut-o cu unu ca dvs. care in afara de a comenta nu stie nimic altceva... Asa ca daca vrei sa ne jignim nu este nici o problema...doar ca intelectul meu fata de al dvs. nu ma lasa pentru ca am cei 7 ani de acasa. Si nu mi se pare corect sa critici pe cineva pe care nu il cunosti.
In final le multumesc celor care inteleg ...iar celor care nu inteleg...mult succes in a ajunge oameni #-o

Alte discuții în legătură

Buna - admitere cu bani in barou codrutaboncean codrutaboncean Buna , am si eu o nelamurire..atatea variante am auzit incat nici nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa platesc bani pentru intrarea in barou? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)