avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... noua contributie pentru pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

noua contributie pentru pensie?

Mama mea are varsta de 57 ani si are lucrati 9 ani la fostul CAP (din care i s-au concretizat la vechime doar 6 ani pe baza normelor, defapt a lucrat mai multi ani, dar o parte din norme s-au pierdut de la primarie si n-au mai fost gasite) iar de 2 ani a incheiat un contract la casa de pensii, deci in total 8 ani vechime.
Vechimea minima este pentru ea de 14,6 ani, care nu are cum sa -i faca pana implineste varsta de 60 ani(cand ar putea iesi la pensie).
Ea a auzit ca s-ar acorda un ajutor social si pentru cei care ajunsi la varsta de pensionare, au numai 10 ani vechime.
Stiti ceva, asa este?
sau ce solutii avem? mai ales ca acum s-a majorat si contributia min. care este 222 roni, care reprezinta enorm pentru o persoana de la tara.

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie / agricultor / contract de asigurare sociala / oug nr. 94/2010 miki3 miki3 Buna ziua, Mama mea este nascuta in 24.05.1954; are vechime 9 ani(lucrati la CAP) iar de 2 ani are facut un contract la casa de pensii si a platit ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta ContSters203225 ContSters203225 Buna ziua! Tatal meu are 58 ani, implineste 59 in data de 22 iulie 2011! Are 42 de ani vechime in munca. si 6 ani jumate de grupa! Din 29 iunie 2010 pana in 29 ... (vezi toată discuția)
Pensionare ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Lucrez din 1979 cu intrerupere 1981 - 1983. Sunt nascuta in 2 martie 1963. Cand pot iesi la pensie cel mai devreme? Cei doi ani de intrerupere ... (vezi toată discuția)