Nu gasesc solutia de a iesii din urmatoarea situatie.
Bunicul este veteran de razboi si a fost scutit de impozit pe terenul si casa sa, pana prin anul 2004 , cand legea de a fi scutit de imp a fost anula pentru scurt timp, moment in care toti veterenii trebuind sa-si reintre in drepturi depunand o cerere la circa financiara. Nestiind de aceasta timpul a trecut si bunicului a inceput sa-i apara somatii de plata pe care am vrut sa le anulam printr-o cererea prin care sa-l scuteasca de la plata impozitelor. Atasat cererii trebuia si copie buletin si actul de propietate al casei ..terenului.. . Bunicul nu are actele de propietate reglementate lucru de care ne ocupam in prezent si poate dura cateva luni. De acum incep complicatiile: bunicul are buletin mai vechi valabil, facut pe viata , unde nr de strada este altul fata de cel din prezent nr. schimbanduse intre timp nu stim din ce motive. La depunerea cererii pentru scutirea de impozit i se spune ca trebuie sa mearga bunicul sa-si schimbe buletinul cu noua adresa, iar cand merge sa-si schimbe buletinul nu il schimba fara actul de propietate al casei. Exista vreo solutie de a iesii din acest cerc vicios si de a reusii sa-si redobandeasca dreptul de scutire a impozitului?
Sau cum am putea schimba buletinul doar cu chitanta cu care a cumparat terenul acum 50 ani si in baza careia este inscris la taxe si impozite de atunci? Va multumesc mult
Ar fi o solutie, ca pe calea unei actiuni in constare sa se obtina o hotarire judecatoreasca care sa ii confere calitatea de proprietar al terenului dobindit in urma cu 5o de ani si cu aceasta hotarire sa solicite scutirea in baza Legii nr. 444/1994 de impozitul aferent acestui imobil.
Asa ar trebuii , dar ca sa obtin hotararea judecatoreasca trebuie sa intentez o uzucapiune , iar acolo cred ca trebuie ca impozitul sa fie la zi , ori in prezent s-au strans ceva banuti de plata. Din cate am inteles , problema este buletinul care are adresa veche si trebuie schimbat pe adresa noua. Am citit la evidenta populatiei ca se poate schimba buletinul si cu o declaratie pe propie raspundere ca locuiesti in acel loc si o confirmare de la politistul zonal... in lipsa titlului de propietate..
Trebuie sa merg zilele astea sa vad dac se poate schimba buletinul pe adresa corecta si apoi mers la taxe si impozite.
Va multumesc
Azi am reusit sa depun actele pentru schimbarea buletinului bunicului, a trebuit de la circa financiara un certif fiscal, o confirmare de numar postal de la primarie si o schema cadastrala a strazilor.
In schimb mi s-a spus ca oricum pe toata perioada cat bunicul a avut alta adresa, nu va fi scutit de la impozit pentru ca scutirea se face doar pe terenul unde este domiciliat. Numai ca ambele adrese au fost ale aceluias imobil, bunicul meu a locuit in aceeasi curte tot timpul, primaria schimband numarul strazii fara a spune probabil la taxe si impozite de schimbare. Cum sa fac si de unde sa iau o dovada ca vechea adresa si actuala adresa se refera la acelas imobil? Cumva de la primarie daca or avea in baza de date si adresa veche din 1960 ca s-a schimbat in cea actuala, ? in baza careia sa le dovedesc celor de la impozite ca a stat in acelas loc tot timpul?
Cred ca este un caz mai rar , Va multumesc mult