avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Procedura achizitii fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Procedura achizitii fonduri europene

Care sunt procedurile de achizitie pentru masura 312. Am voie sa achizitionez echipamente, utilaje numai din UE sau din toata lumea? Trebuie sa fie produse in UE sau trebuie doar sa le cumpar de aici?
Cine reglementeaza procedurile astea si de unde pot afla mai multe informatii?
Cel mai recent răspuns: SC HYGIA CONSULT SRL , Consultant credite si finantari 19:33, 24 Ianuarie 2011
Reglamentarii achizitiile publice are scop drept sa achizionez bonuri, concesionez servicii sau lucrarile, respectand principii de libertatea concurentei, nediscriminarea, transparenta, proportionalitate, etc. Adica in niciun caz este restrictionat la piata europeana. OUG 34/2006 cu modificarile este la baza de acest procedurile de atribuire. Scopuri sunt european, mijloci nu. Fiind bani intr-un fel public, in principiu cand primest bani alocate Romaniei pentru sa ating scopuri european, procedurile sun acelas ca statul roman sa aplica la contractele publice. In fiecare ghiduri sunt normele masurei respective.
Deci nu conteaza de unde cumparam produsele?
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
derick, utilizator
Nu.
derick a scris:

Care sunt procedurile de achizitie pentru masura 312. Am voie sa achizitionez echipamente, utilaje numai din UE sau din toata lumea? Trebuie sa fie produse in UE sau trebuie doar sa le cumpar de aici?
Cine reglementeaza procedurile astea si de unde pot afla mai multe informatii?


In primul rand, trebuie sa stiti faptul ca, pentru masura 312, beneficiarii eligibili sunt: PFA si persoanele juridice -microintreprinderi (maxim 9 angajati si maxim 2 milioane de euro cifra de afaceri).

Suma maxima nerambursabila pe care o puteti primi, variaza de la minim 50.000.euro (p.f.a) pana la 200.000. euro -microintreprinderi.

Insa...se presupune faptul ca, dvs. dispuneti de sumele necesare asigurarii finantarii (macar in parte) a/proiectului (credit, surse proprii etc.) astfel ca, aceste cheltuieli va vor fi decontate, de catre autoritatea care efectueaza platile, dupa aprobarea proiectului/incheierea contractului de finantare, in baza prezentarii documentelor justificative.

Aveti aici, ghidul solicitantului pentru accesarea masurii 312:
[ link extern ]


Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Un raspuns punctual la prima intrebare este NU. Mai multe detalii pentru celelalte intrebari v-au fost oferite prin raspunsurile anterioare.

Si totusi, intrebarea are la "radacina" aspecte din derularea programului de preaderare SAPARD. Pe acest program intr-adevar, pe aproape intreaga perioada de derulare, se solicitau "certificate de origine", prin care era obligatorie probarea provenientei bunurilor si aceasta era obligatorie sa fie din UE. Se eliberau de catre Camera de Comert si Industrie si presupunea resurse de timp si chiar financiare pentru beneficiar (se eliberau contra unei taxe).

Acum ati scapat, pentru ca s-au desteptat... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)
Fonduri sapard _nelutu_ _nelutu_ buna nu prea stiu prea multe despre fondurile sapard , ce asi dori sa aflu mai intai ,pot optine investitia de 100% de la fondul sapard pt. ridicarea unor sere (vezi toată discuția)
Fonduri europene: masurile 312, 313 MobilierCafenele MobilierCafenele Este destul de bine informata lumea referitor la fondurile europene nerambursabile? Stiti ca ele se dau si pentru dezvoltarea unei afaceri? Sau pentru ... (vezi toată discuția)