avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... aplicabilitate art. 80 Legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

aplicabilitate art. 80 Legea 76/2002

Buna seara,
Sunt angajat in momentul de fata in cadrul unei societati comerciale private ca si agent vanzari, avand incadrarea corespunzatoare studiilor medii finalizate. In februarie 2011 urmeaza sa finalizez facultatea si sa obtin diploma. In cazul in care angajatorul actual mi-ar schimba incadrarea conform noii pregatiri si studiilor absolvite, ar putea beneficia de facilitatile acordate de art. 80: "" (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

De asemenea, care ar fi situatia in cazul in care contractul de munca pentru functia de agent de vanzari ar inceta prin demise inainte de obtinerea diplomei si ulterior, dupa absolvirea studiilor superioare, as fi angajat potrivit noii pregatiri si cf studiilor superioare la un nou angajator? Ar beneficia acest nou angajator de facilitatile acordate de art. 80 lit c)?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 24 Ianuarie 2011
Tineti cont si de precizarea din Normele de aprobare a Legii 76/2002:

Art. 53. - (1) Încadrarea în muncã pe perioadã nedeterminatã, potrivit art. 80 din lege, a absolvenţilor se va face numai pe posturi vacante.
(2) Nu sunt considerate posturi vacante posturile care au fost reînfiinţate dupã mai puţin de 6 luni de la data încetãrii raporturilor de muncã sau de serviciu pe motivul reducerii personalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Facilitate firma ptr persoana tanara angajata Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Societatea noastra intentioneaza sa angajeze o persoana care a absolvit liceul in iulie 2013.Aceasta pesoana este la prioma angajare. Ce ... (vezi toată discuția)
Absolvent anul trecut! rhynna rhynna Buna seara!Am absolvit anul trecut Fac.Textile cu diploma de licenta.Nu am fost angajata pana acum cu carte munca nicaieri.Am lucrat doar cu contract ... (vezi toată discuția)