avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Acum 3 zile murise mama celui mai bun prieten. Considerand ca e obligatoriu ca eu sa fiu langa el , ma duc frumos la lucru ... sefa de departament(precizez ca lucrez in cadrul unui supermarket) si/sau directorul de negasit ... progamul meu era de la 6:30 ... Stau circa 20 - 30 de minute si vazand ca nu apare nimeni las vorba unei colege (considerand ca nu e nevoie de ceva scris problema fiind pentru mine destul de majora). Bun ... pana aici toate ok ... fiind sunat de dansa, aceasta mi-a cerut sa ma prezint cat mai repede la servici, eu incapatant nu m-am dus deoarece consider ca nefiind 100 % cu mintea la locul de munca nu-ti poti face treaba. Astazi ar fii cam a 3-a zi lucratoare , poate sa ma dea afara? Eu oricum vreau sa demisionez fara preaviz deoarece nu mi se respecta pauza si am fost jignit in cateva randuri... iar eu fiind la inceput de drum (20 de ani) nu vreau sa ma cert cu nimeni. Vreau doar sa stiu daca pot pleca fara sa fiu dat afara , fara preaviz . Contractul este deteminat pe 3 luni .
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
avramiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: paula nedelcu , utilizator 10:20, 24 Ianuarie 2011
Poate initia procedura cercetarii disciplinare si va poate desface cim pentru absente nemotivate.
Demisia trebuie precedata de acordarea unui preaviz de 15 zile. Daca considerati si dovediti ca va sunt incalcate drepturile negociate prin cim puteti demisiona fara preaviz (art.79 alin.8).
O solutie ar fi incetarea cu acordul partilor, caz in care nu este nevoie de preaviz.
Si daca sunt dat afara pe motiv disciplinar ... zilele lucrate pana in data respectiva banuiesc ca imi sunt platite + bonurile de masa sau angajatorul nu este obligat?
La incetarea cim indiferent de motiv angajatorul are obligatia acordarii tuturor drepturilor salariale la care are dreptul pana la momentul incetarii.
Va multumesc foarte frumos , sanatate . O zi buna va doresc!
Aveti un contract de munca pe o perioada de timp nu foarte mare - numai 3 luni. Daca veti dori si reusi sa ramaneti la munca pe toata acesta durata, atunci contractul dvs. de munca pe perioada determinata va inceta de drept prin ajungerea la termen.
Daca angajatorul apreciaza ca nu va respectati obligatiile de munca, el poate, cu respectarea procedurii legale sa va aplice cea mai dura sanctiune disciplinara si anume desfacerea contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Litergame1 Litergame1 Buna ziua. Sunt angajat din data de 04.07.2016 la o companie in Iasi Din pacate programul nu imi mai permite sa imi rezolv problemele personale si/sau ... (vezi toată discuția)
Respectare perioada de preaviz asaza asaza Buna ziua, As avea nevoie de ajutor cu un sfat. Tocmai ce am primit o oferta de job cat se poate de atragatoare in afara tarii pe care intentionez sa o ... (vezi toată discuția)
Demisie iureadan iureadan Acum 5 luni de zile, administratorul ne-a determinat sa semnam un act aditional la CIM prin care sa fim deacord cu diminuarea salariului cu 50% o perioada pana ... (vezi toată discuția)