avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical afecteaza indemnizatia crestere copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical afecteaza indemnizatia crestere copil?

Buna ziua!
Daca in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului, am avut diverse concedii medicale (pe perioade de cateva zile, o saptamana) + 2 luni inainte de nastere din cele 126 de zile, ma afecteaza cu ceva la calculul indemnizatiei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 13:12, 24 Ianuarie 2011
Nu va afecteaza din punct de vedere al acordarii indemnizatiei, poate din punct de vedere al veniturilor salariale realizate(indemnizatia se acorda cf oug 111/2010
Art. 2. Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.)
Toate concediile medicale (cu exceptia celor 42 zile din 126) au fost cu 100% din salariu.
Probabil ca in lunile respective cand ati avut medical aveti salariul net realizat mai mare decat decat in celelalte luni(verificati pe fluturasii de salariu sau intrebati la dept resurse umane ,poate va ajuta cu informatii suplimentare si va fac calculul sumei pe care o veti incasa in CIC)
Deci este posibil ca in lunile in care am avut concediu medical sa fi avut salariul net mai mare? Eu ma gandeam ca mai mic. Ceea ce inseamna ca poate influenta eventual in bine cuantumul indemnizatiei, nu?
multumesc pentru lamuriri=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului cotropica87 cotropica87 Am 2 ore trecute pe carte de munca si un salariu de 200 de lei, se poate sa platesc eu separat darile la stat sa primesc o indemnizatie mai mare nu cea de 600 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)