avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

As avea o intrebare in legatura cu un proces privind iesirea din indiviziune.

In expertiza, expertul arata ca suprafata de mostenire este mai mare decat suprafata trecuta in parcela inscrisa in Cartea Funciara.

La mostenire sunt chemati prin reprezentare 8 mostenitori.

Expertul imparte suprafata totala la cei 8 mostenitori, desi precizeaza cu surplusul de suprafata nu face obiectul actiunii.

Sunt 3 mostenitori care si-au primit, conform expertului, cota din mostenire din suprafata aflata in plus.

Cei 3 mostenitori vor primi drept de proprietate asupra cotei lor din mostenire, daca cota face parte din suprafata aflata in plus.

si daca nu, vor fi ei nevoiti sa achite onorarii de judecata - pana la urma ei nu se aleg cu nimic in urma procesului.

Multumesc!

Judecatorul este cel care va imparti mostenirea si nu expertul .Se va imparti suprafata din acte./ Pentru suprafata existenta in plus urmeaza un nou proces prin care sa se stabileasca dreptul dvs. de proprietate (al tuturor mostenitorilor) asupra suprafetei excedentare , care la randul ei se va imparti.Mostenitorii pot lua din mostenire teren sau bani (contravaloare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de constatare suprafata teren eu-bob eu-bob buna seara,am avut un proces de iesire din indiviziune si succesiune pe teren si casa,proces care s-a tinut pe suprafata inscrisa in acte.acum trebuie deschis ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit -inscris in cf dar suprafata declarata este mai mica decat cea existenta in realitate tonti tonti Buna ziua ! Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -parintii mei au cateva terenuri mostenite (o parte dintre ele aflandu-se in zona ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren iesire indiviziune aka.fg aka.fg Buna seara tuturor.Sunt recunoscator pentru un raspuns in urmatoarea speta:-la iesirea din indiviziune asupra unui imobil ( apartament in vila ), la care s-a ... (vezi toată discuția)