avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla daca garsoniera achizitionata acum 3 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla daca garsoniera achizitionata acum 3 ani este intabulata?

Va salut!
Acum cativa ani am cumparat o garsoniera. Acum as vrea sa o scot la vanzare; m-am tot interesat pe diverse forumuri de actele necesare, si citeam ca intabularea e necesara.
Din cate am inteles eu, in momentul in care am achizitionat garsoniera, notarul era obligat ca sa o intabuleze gratuit si in termen de maxim 15 zile.
Eu doresc ca sa am pregatite toate actele necesare pentru o vanzare a garsonierei, ca viitorul proprietar sa nu astepte prea mult dupa mine.
Aici vine si intrebarea mea: cum pot afla daca garsoniera este intabulata? Unde m-as putea interesa?
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: krompaczki , utilizator 20:43, 24 Ianuarie 2011
:) Notarul e obligat într-adevăr să ducă actul la întabulat... dacă imobilul e deja întabulat. Întabularea imobilului este în sarcina dumneavoastră în cazul în care nu este făcută. Scrie prin actul acela prin care ați dobândit ceva de genul ... imobil înscris în c.f. nr ____ - localitatea, nr. top. ____ ...? Dacă scrie, e întabulat deja. Dacă nu trebuie să vă ocupați dumneavoastră de acest lucru altfel nu veți putea vinde.
Da, intradevar, in contractul de vanzare cumparare, dupa detaliile despre vanzator, apar detaliile despre garsoniera, inscris in cf___/__, orasul, nr topo __/__/_/_/_ compus din....
Deci e intabulat :)
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere gresita in c.f. ContSters318067 ContSters318067 Saptamana aceasta mi-am procurat toate actele sa vand o garsoniera , cand am ajuns la notar cu cumparatori, S-a ivit o problema complicata. extrasu de carte ... (vezi toată discuția)
Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru intabularea unui teren AndreeaPaula AndreeaPaula Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ... (vezi toată discuția)