avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri medicale!

In urma cu cateva zile am fost impreuna cu 3 mamici si copiii nostrii la [EDITAT] Mall, la un loc de joaca pentru copii. Dupa ce ne-am lasat copiii la locul de joaca, ne-am deplasat in imediata apropiere a locului de joaca pentru a servi un suc, moment in care, in timp ce eu ma deplasam, o plinta metalica care facea legatura dintre parchet si gresie, mi-a sectionat pantoful, provocandu-mi o rana la picior de 3 cm, am sangerat mult, piciorul s-a umflat si s-a invinetit. Am mers la spital unde mi-au fost acordate ingrijiri medicale, un vaccin anti-tetanos, mi-au fost prescrise antibiotice, si in urmatoarea zi mi-am scos un certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri medicale. Unde se incadreaza fapta si ce trebuie sa fac pe mai departe? Copilul meu a fost traumatizat in momentul in care mi-a vazut piciorul plin de sange, imaginea mea a vost stirbita!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
puteti actiona inn judecata administratorul mallului in baza 998-999 si urm C cv sisa va recuperati prejudiciul material si moral suferit.

se achita taxa de timbru la valoarea sumelor cerute.
1. Competenta materiala a instantei se stabileste in raport de obiectul cauzei si de dispozitiile art. 1-2 Cod procedura civila. Instanta competenta teritorial este in principiu cea comuna de la domiciliul paratului (art. 5 Cod procedura civila), dar reclamantul poate alege instanta in a carei circumscriptie s-a savarsit fapta (art. 10 pct. 8 Cod procedura civila).
2. Calitatea de reclamant o are victima prejudiciului, persoana care a suferit un prejudiciu si in patrimoniul carei s-a nascut dreptul la dezdaunare si bineinteles succesorii in drepturi ai acesteia.
3. Daca reclamantul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
4. Raspunderea civila delictuala reprezinta o sanctiune civila, cu caracter reparator, ce ia nastere in momentul in care cu intentie, din neglijenta sau din imprudenta s-a comis o fapta care a cauzat un prejudiciu altei persoane. Raspunderea civila delictuala este de mai multe feluri: – raspunderea pentru fapta proprie (art. 998-999 Cod civil) a per- soanei fizice sau juridice; – raspunderea pentru fapta altei persoane: raspunderea parintilor pentru fapta ilicita a copiilor lor minori –art. 1000 alin. (2) Cod civil; raspunderea comitentilor pentru prejudiciile cauzate de prepusii lor in functiile incredintate – art. 1000 alin. (3) Cod civil; raspunderea institutorilor si mestesugarilor pentru prejudiciile cauzate de elevii si ucenicii aflati sub supravegherea lor art. 1000 alin. (4) Cod civil; – raspunderea pentru lucruri, edificii si animale art. 1000 alin. (1), art. 1001, art. 1002 Cod civil.
Diferenta intre raspunderea contractuala si cea delictuala este data si de izvorul nasterii acestora: in primul caz se incalca o obligatie contractuala, pe cand in cel de-al doilea caz obligatia incalcata este una legala, generala, care revine tuturor – de a nu vatama drepturile altuia prin fapte ilicite.
Marioara Leordean a scris:

In urma cu cateva zile am fost impreuna cu 3 mamici si copiii nostrii la [EDITAT] Mall, la un loc de joaca pentru copii. Dupa ce ne-am lasat copiii la locul de joaca, ne-am deplasat in imediata apropiere a locului de joaca pentru a servi un suc, moment in care, in timp ce eu ma deplasam, o plinta metalica care facea legatura dintre parchet si gresie, mi-a sectionat pantoful, provocandu-mi o rana la picior de 3 cm, am sangerat mult, piciorul s-a umflat si s-a invinetit. Am mers la spital unde mi-au fost acordate ingrijiri medicale, un vaccin anti-tetanos, mi-au fost prescrise antibiotice, si in urmatoarea zi mi-am scos un certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri medicale. Unde se incadreaza fapta si ce trebuie sa fac pe mai departe? Copilul meu a fost traumatizat in momentul in care mi-a vazut piciorul plin de sange, imaginea mea a vost stirbita!
Va multumesc anticipat!

daca gasiti un avocat bun pt speta cu mall-ul sa mi-l recomandati si mie :) am un caz asemanator, dar ceva mai grav..
Va multumesc pentru promptitudine si profesionalism!
Daca formulez plangere la politie, nu scap de plata taxei de timbru????!!!!
Nu ar trebui sa fac sesizare si la Protectia Consumatorului si Inspectoratul de Stat in constructii??????

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil sau vechiul cod civil? Cryss68 Cryss68 Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)