avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri medicale!

In urma cu cateva zile am fost impreuna cu 3 mamici si copiii nostrii la [EDITAT] Mall, la un loc de joaca pentru copii. Dupa ce ne-am lasat copiii la locul de joaca, ne-am deplasat in imediata apropiere a locului de joaca pentru a servi un suc, moment in care, in timp ce eu ma deplasam, o plinta metalica care facea legatura dintre parchet si gresie, mi-a sectionat pantoful, provocandu-mi o rana la picior de 3 cm, am sangerat mult, piciorul s-a umflat si s-a invinetit. Am mers la spital unde mi-au fost acordate ingrijiri medicale, un vaccin anti-tetanos, mi-au fost prescrise antibiotice, si in urmatoarea zi mi-am scos un certificat medico-legal cu 3 - 4 zile de ingrijiri medicale. Unde se incadreaza fapta si ce trebuie sa fac pe mai departe? Copilul meu a fost traumatizat in momentul in care mi-a vazut piciorul plin de sange, imaginea mea a vost stirbita!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Marioara Leordean a scris:

Nu ar trebui sa fac sesizare si la Protectia Consumatorului si Inspectoratul de Stat in constructii??????

Ba cam da,.. si eu am facut la astea dar se pare ca nu m-au bagat in seamna inca... poate daca suntem mai multi cine stie, se face ceva..

La politie daca doresti sa mergi in penal... insa ai sub 10 zile si procurorul iti va da NUP iar alora nici macar o amenda nu le va da, se musamalizeaza de obicei aceste cauze .. in acelasi timp poti incepe si in civil daca vrei sa te misti mai repede, unde se plateste timbru intr-adevar..
Ideea este sa inflamezi cat mai repede situatia la toate institutiile... sa se miste ceva.. inspectia muncii, inspectia constructorilor, OPC, etc
Si da, ar fii bine sa ai si un avocat ca cei de la mall te pot pacali sa semnezi ceva :)
Sa imi spui si mie daca gasesti un avocat bun...

PS: daca consideri ca meriti mai multe zile de ingrijiri medicale... te duci la doctor mai faci consultatii si dupa aia revii la INML pt un certificat medico-legal aditional.. sa iti mai puna zile.. cine stie poate faci 10 :))
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
justdeals, utilizator
Mergeti la SML /INML pentru a vi se elibera un certificat medico-legal ,care sa ateste numarul de zile de ingirjiri medicale de care ati beneficia pentru insanatosire,care va va fi de folos atat in cazul unei eventuale plangeri penale,pentru stabilirea incadrarii juridice a faptei,cat si in civil.
Pastrati toate documentele care atesta banii cheltuiti de dvs pentru tratamentul acestei leziuni.
Pretentiile civile,in calitate de parte civila sau in cazul unui dosar de pretentii,va vor fi acordate in masura dovedirii lor cu probatorii.
r.gabi a scris:

Mergeti la SML /INML pentru a vi se elibera un certificat medico-legal ,care sa ateste numarul de zile de ingirjiri medicale de care ati beneficia pentru insanatosire,care va va fi de folos atat in cazul unei eventuale plangeri penale,pentru stabilirea incadrarii juridice a faptei,cat si in civil.
Pastrati toate documentele care atesta banii cheltuiti de dvs pentru tratamentul acestei leziuni.
Pretentiile civile,in calitate de parte civila sau in cazul unui dosar de pretentii,va vor fi acordate in masura dovedirii lor cu probatorii.

pai certificatul medico-legal parca era scos deja, scrie si in titlul topicului...;) eu ziceam de ceva suplimentar, extra...
bineinteles ca trebuie sa pastreze toate chitantele, precum si o justificare a daunelor morale.
Saunele morale ,reprezinta suferinta suportata de persoana care le solicita,deci acestea nu pot fi cuantificabile.
Partea civila solicita in instanta o suma,urmand ca instanta sa se pronunte pe aceasta.

De vazut:
decizia penala nr.1387/14.02.2002 a Sectiei Penale a I.C.C.J.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil sau vechiul cod civil? Cryss68 Cryss68 Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)