avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil pentru al doilea copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil pentru al doilea copil consecutiv

Buna ziua, ma intereseaza daca stie cineva cum se va acorda indemnizatia pentru al doilea copil ,nascut inainte ca primul sa implineasca 2 ani. Concret, cazul meu : pe 31 aug 2009 s-a nascut primul copil si beneficiez de indemnizatie minima de 600 lei + 200 lei alocatia copilului; undeva in jurul datei de 25 aprilie 2011 se va naste al doilea copil ( deci la un interval de 1 an si 8 luni fata de primul si automat inainte ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru primul sa se fi terminat). Deci...stie cineva ceva legat de aceasta problema? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: yucca , utilizator 13:25, 25 Ianuarie 2011
Buna yucca.
Trebuie sa sti ca nu se pot suprapune doua indemnizatii. Asadar, vei primi indemnizatie pt cel de-al doilea copil dupa ce se va incheia cea pt primul copil. Avand in vedere ca acum beneficiezi de indemnizatie de 600 lei, pt cel de-al doilea copil vei avea aceeasi indemnizatie. Conform legii, indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei.
Multumesc, asa stiam si eu ...numai ca ma tot zapacea la cap o amica ca ar fi auzit la tv ca Boc ar fi zis ca pt al doilea copil consecutiv nu se mai acorda niciun fel de indemnizatie...si pentru ca nu gaseam nimic legat de acest subiect am hotarat sa intreb mai bine :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pe perioada suprapunerii cic lunatika07 lunatika07 Buna, sper sa ma puteti ajuta cu cateva informatii cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului pe perioada suprapunerii. - Pentru primul copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru gemeni adilau adilau Sotia mea este insarcinata cu gemeni,am inteles ca Boc propus ceva lege prin care parintii de gemeni s-ar putea sa beneficieze de plata pt fiecare nou-nascut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil oana_pop oana_pop Buna ziua, As avea nevoie de ajutor pentru cateva detalii legate de Concediul crestere al doilea copil. In prezent ma aflu in CCC1 pentru 2 ani, copilul ... (vezi toată discuția)