Pensia alimentara se atabileste de catre instanta, odata cu pronuntarea unei sentinte de divort, este corect? Cuantumul acesteia se stabileste in functie de salariul (veniturile) celuilalt parinte decat cel caruia ii este incredintat copilul spre crestere. Se ia in calcul un anumit procent, sau este o anumita procedura prin care se stabileste cuantumul pensiei?
Cum sa-i platiti acesti bani? Raca dorea, putea sa-si recunoasca micutul la Primarie, fara sa mai fie tarat in instanta... Putea zice: bine, madam, hai sa-l declar ca-i al meu...
A cui e vina ca ati ajuns in instanta?
In ceea ce priveste primele, multe instanbte le iau in considerare. Consider ca este drept si corect, pentru ca sunt venituri incasate din munca, in baa unor contracte de munca, fie ele colective sau individuale, ceea ce le da o natura de venituri stabile, constante. Mai mult, la aceste venituri se platesc asigurari sociale, asa ca, prin raportare la Legea 19 si norma ei de aplicare, eu as da pensie ca aceste instante, adica si in raport cu primele si sporurile.
Si daca nu mai primeste prime ?;) .... o sa faca cerere de micsorare a pensiei alimentare, intrucat i s-au micsorat veniturile.
Primele nu au caracter de venit permanent.
Primele care au un caracter repetitiv, chiar de la an la an(ex.prime de vacanta), bonusurile anuale pe care multe multinationale le acorda (si nu sunt mici deloc), se considera venituri care trebuie luate in considerare la stabilirea cuantumului pensiei de intratinere. Pot fi si alte exemple de venituri suplimentare, in functie de politica unei firme. Sunt f. multe sentinte judecatoresti in acest sens. Succes! Av. Albu.
Asa este. Lucram amandoi in sistemul sanitar de stat, el fiind de fapt asistent universitar la UMF (acolo are norma de baza).
Multumesc pentru raspunsuri.