avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recurs impotriva unei sentinte pronuntate intr-o cauza ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recurs impotriva unei sentinte pronuntate intr-o cauza avand ca obiect plangere contraventionala?

Cu noile modificari privind reforma in justitie se mai poate face recurs la o sentinta privind o plangere contraventionala ? De cand au intrat in vigoare modificarile si daca se aplica dosarelor aflate pe rolul instantei, dosarul fiind inregistrat in luna Sept. 2010.
Cel mai recent răspuns: Nonynel , utilizator 11:45, 27 Ianuarie 2011
- daca plangerea contraventionala vizeaza un proces-verbal de contraventie incheiat ptr. savarsirea unei contraventii rutiere, hot. inst. de fond nu se mai ataca cu recurs
- in caz contrar, se ataca cu calea de atac a recursului
Cand a intrat in vigoare aceasta modificare? Se aplica si dosarelor aflate pe rolul instantelor, dosar inregistrat in Sept. 2010. Este vorba de o contraventie rutiera.
Nonynel a scris:

Cand a intrat in vigoare aceasta modificare? Se aplica si dosarelor aflate pe rolul instantelor, dosar inregistrat in Sept. 2010. Este vorba de o contraventie rutiera.

Nu are importanta cand ati introdus actiunea pe rolul instantei. Legea nr. 202/2010 a intrat in vigoare in 25.11.2010 si prevederile la care faceti referire sunt de imediata aplicare.
Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mica reforma in justitie Crinel Crinel La ce lege face referire: \"[b][u]Daca prin lege[/u][/b] nu se prevede altfel, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala (legea nr. 202/2010) adripopa2002 adripopa2002 Buna ziua! La data de 01.07.2010 am inregistrat o plg contrav, care s-a solutionat def si irevocabil in 25.11.2010 (respinge plg). Intrebari: - legea ... (vezi toată discuția)
Plangere respinsa fara motiv Flaviu-S Flaviu-S Buna ziua! Am primit in posta un proces-verbal de contraventie referitor la depasirea limitei de viteza admise in trafic. Problema e ... (vezi toată discuția)