avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre indemnizatia de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre indemnizatia de risc maternal

buna,eu lucrez in cadrul companiei vodafone.in care am un salariu d baza si comisioane.at cand s calculeaza indemnizatia de risc maternal ,la calcul se ia doar brutul salariului fix realizat in ultimele 6 luni sau se ia in calcul brutul salriului total p luna cu tot cu comision inclus?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 19:22, 25 Ianuarie 2011
Buna ziua

Conform OUG 158/2005 se i-a in calcul media salariului realizat (cu tot cu sporuri, comisioane.........) din ultimile 6 luni inainte de luna cu medical, impartit la media zilelor lucrate propriu zis in ultimile 6 luni.
Media ce va reesi, *75% * zilele de risc maternal.
pb e k eu am inceput p 8 noiembrie 2010 munca,deci nu sunt alea 6 luni,atunci s calc la ultimele 3 luni?
si in leg cu idemniz pt crestere copil,la fel am inceput munca p 8 noiembrie 2010, si akum am 7 sapt d sarcina si ar cam trebuie sa nasc p la sf august iceputul lu septembrie....voi beneficia d ea?
Buna sera.
Indemnizatia de concediu maternal se acorda si fara stagiu de cotizare. In cazul dumneavoastra se ia ca baza de calcul lunile lucrate.

Pentru concediu crestere copil trebuie sa aveti venituri impozabile 12 luni inainte de data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului medical după ccc cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. Pe 26 august mi s-a terminat concediul de creștere copil și pe 27 august mi-am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal ligia2013 ligia2013 Buna seara. Am un bebe de aproape 2 ani și sunt in indemnizație creștere copil însă urmează sa ies in scurt timp. O sa ma întorc la servici însă ... (vezi toată discuția)