avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu risc maternal

Buna seara. Am un bebe de aproape 2 ani și sunt in indemnizație creștere copil însă urmează sa ies in scurt timp. O sa ma întorc la servici însă pentru puțin timp deoarece sunt însărcinată și o sa trebuiască sa intru in concediu de risc maternal. Întrebarea mea e: in ce fel se calculează concediul de risc maternal ținând cont ca indemnizația neta(nu știu dacă se plătește taxe după ea) e de 6800 lei si la firma la care lucrez ma voi întoarce pentru 2 saptamani( salar: 8000 lei/luna? Si acest concediu este suportat de către CAS sau angajator?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
ligia2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: ligia2013 , utilizator 18:49, 12 Noiembrie 2021
Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

În situația în care la stabilirea celor 6 luni din care se constituie baza de calcul al indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare, iar venitul care se ia în considerare este indemnizatia CCC.
Dar in cazul meu (având o indemnizație creștere copil de 6800net), cat e baza de calcul pentru risc maternal? Ținând cont ca se i-a brutul in considerare?
75% din indemnizatia CCC este.
Buna ziua. v as ruga daca sunteti amabil sa mi raspundeti la o intrebare. Nevasta-mea este in concediu de risc maternal, media pe ultimele 6 luni este de 20000 lei, din cate am inteles este de 75% (15000 lei), a primit 11260 lei, exista o plafonare a sumei maxime pe care o poate primi pe luna? Va multumesc!
Buna seara. Se retrage si CAS 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal Kbhe Kbhe Cum se calculează concediu de risc maternal din 2018 Ianuarie? Mulţumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt insarcinata in 11 saptamani si as dori sa intru ... diana23ingrid diana23ingrid Buna ziua. Sunt insarcinata in 11 saptamani si as dori sa intru in concediu medical. Am instiintat firma la 9 saptamani, mi au fost trimis actele inapoi ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt in concediu de risc maternal de 1 luna de zile,am ... Dany1803 Dany1803 Buna ziua,sunt in concediu de risc maternal de 1 luna de zile,am lucrat la o firma pe salariu minim pe economie!As vrea sa știu cum se calculează riscul ... (vezi toată discuția)