avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare in liste a cheltuielilor de reparatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare in liste a cheltuielilor de reparatii parti comune chiriasilor ROMVIAL

este corect ca, in cazul unei Asociatii de proprietari in cadrul careia exista si un numar de 8 chiriasii (care platesc lunar chirie Romvial), in listele de intretinere sa le fie repartizate chiriasilor cheltuieli de reparatii tevi subsol, in functie de cota-indiviza de proprietate? sau pentru chiriasi plateste Romvialul (respectiv primaria)?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:01, 15 Aprilie 2008
Aici trebuie stiut ceea ce scrie in contractul de inchiriere. Deopotriva si locatorul (cel ce inchiriaza) si locatarul au anumite obligatii de intretinere a bunului, care se pot manifesta prin reparatii aduse acelui bun. In principiu, locatorul are obligatia de a efectua reparatiile care ii revin prin contract, pentru a mentine bunul in stare de buna folosinta, iar locatarul are obligatia de a ingrijii de bunul inchiriat ca de propriul sau bun, obligatie care implica si efectuarea de reparatii locative. Deci, aici se poate nuanta, in functie de ceea ce scrie in contract sau in eventuale anexe.
Totusi, din ceea ce relatati, nu este vorba de o simpla intretinere/reparare a bunului inchiriat, ci este vorba de intretinerea intregii cladiri care face posibila folosirea bunului inchiriat in bune conditii si care CONSERVA VALOAREA INTREGII CLADIRI, DECI ESTE IN INTERESUL/FOLOSESTE COINDIVIZARILOR(a locatorilor-cei care inchiriaza). Astfel, parerea mea este ca asemenea lucrari de reparatie trebuie efectuate de ROMVIAL. Succes!!! Av. Albu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias vs. proprietar amk1243 amk1243 Buna ziua. Sunt 3 apartamente in imobil si unul din cele 3 este locuit de chirias la stat. Restul de 2 sunt proprietate. Actualul chirias a si plecat ( ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului MuggedinRomania MuggedinRomania Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina ... (vezi toată discuția)
Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)