avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda \"derapaje controlate\"in Piata Constitutiei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda "derapaje controlate"in Piata Constitutiei

Buna seara!
Ieri seara, fiind in trecere pe langa Casa Poporului, am observat in parcarea din fata acesteia multe masini care se invarteau pe zapada. Printr-un puseu de entuziasm tipic adolescentin am decis sa incerc si eu, totul parea si era foarte sigur, nu faceam zgomot nimic, nu eram intr-un spatiu public si nu puneam in pericol pe nimeni si nimic. In cateva minute ma trezesc cu blituri si girofar de la o masina de politie (rutiera) iar agentul a decis sa-mi scrie o amenda de 200 lei pe motivul scris in procesul verbal: "a deranjat ordinea publica prin efectuarea de derapaje controlate in Piata Constitutiei". Are voie un agent de la politia rutiera sa faca asa ceva?...tine de competenta lui?....pot sa depun plangere impotriva procesului verbal?....am vreo sansa ? Incerc sa aflu asta pentru ca doar ieri am vazut la televizor un reportaj cum multi tineri faceau asta in nu stiu ce parcare iar politia rutiera statea si se uita la ei pentru ca nu aveau ce sa le faca deoarece nu se aflau pe un drum public....Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:22, 27 Ianuarie 2011
spuneti-ne ce temei legal este mentionat pe pv.
oricum, inn general exista delegare de competenta in care si politia rutiera (daca erau de la rutiera) poate amenda ptr deranjarea ordinii publice, la fel ca si cei de la OP.

probabil ca ati fost amendat pe lg 61. Parcarea respectiva este spatiu public insa nu si drum public. de aceea nu ati fost sanctionat cu puncte penalizare.
Asa este, agentul pune amenda pe baza legii 61, art.2 pct. 7.Practic dansul mi-a spus ca facand ce faceam deranjez ordinea publica prin turarea motorului :)) . M-a bufnit rasul, si pe el, dar amenda tot am primit-o cu zambetul pe buze . Inteleg ca este intemeiata hotararea agentului si nu poate fi contestata. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Alex90, utilizator
Amenda este corect aplicata,dar dvs scrieti de parca nu ati fi gresit in niciun fel.
Aveti posibilitatea sa formulati in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal sa formulati contestatie la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti
Pai da, scriu de parca nu am gresit deloc, deoarece chiar nu am deranjat pe nimeni cu ce am facut . In schimb domnul agent si-a trecut in condica de activitate o amenda aplicata mie, cand mai bine ar fi putut sa aplice aceasta amenda celor care fac asta in plina strada, si astfel de cazuri vad zilnic in Bucuresti pe timp de noapte.
stii cum este - daca din 10 insi care trec pe rosu la semafor prind doar unul singur si acela esti chiar tu, statistica sucks :)

poti contesta pv insa daca ai vazut blitzul probabil ca au facut si o sedinta foto. slabe sanse sa obtii anularea pv.

Alte discuții în legătură

Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. pot sa achit jumatate din minim? BalescuDaniel BalescuDaniel am luat o amenda pt tulburarea linistii publice in valuare de 200 ron . as vrea sa stiu daca o achit in 48 de ore , platesc jumate , adica 100 ron ?..sau acest ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de platã a unei amenzi aplicate potrivit legii nr. 61/1991? IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua . Va rog sa ma ajutati pentru lamurirea urmatoarei situatii : O persoana primeste o amenda la Legea 61 . Amenda este de la 10 la 50 de lei . ... (vezi toată discuția)