avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda \"derapaje controlate\"in Piata Constitutiei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda "derapaje controlate"in Piata Constitutiei

Buna seara!
Ieri seara, fiind in trecere pe langa Casa Poporului, am observat in parcarea din fata acesteia multe masini care se invarteau pe zapada. Printr-un puseu de entuziasm tipic adolescentin am decis sa incerc si eu, totul parea si era foarte sigur, nu faceam zgomot nimic, nu eram intr-un spatiu public si nu puneam in pericol pe nimeni si nimic. In cateva minute ma trezesc cu blituri si girofar de la o masina de politie (rutiera) iar agentul a decis sa-mi scrie o amenda de 200 lei pe motivul scris in procesul verbal: "a deranjat ordinea publica prin efectuarea de derapaje controlate in Piata Constitutiei". Are voie un agent de la politia rutiera sa faca asa ceva?...tine de competenta lui?....pot sa depun plangere impotriva procesului verbal?....am vreo sansa ? Incerc sa aflu asta pentru ca doar ieri am vazut la televizor un reportaj cum multi tineri faceau asta in nu stiu ce parcare iar politia rutiera statea si se uita la ei pentru ca nu aveau ce sa le faca deoarece nu se aflau pe un drum public....Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:22, 27 Ianuarie 2011
Mai am o intrebare. Am fost azi sa incerc sa achit amenda , care este in valoare de 200 lei , dar am intampinat o problema. Agentul a trecut in spatiul unde scrie ca am voie sa achit jumatate din minimul amenzii legale in termen de 48 h tot suma de 200 lei. Asta inseamna ca nu pot achita jumatate sau e doar o greseala in completarea procesului? Oricum doamna de la cec nu a vrut sa primeasca decat 200 lei si avand in vedere ca pot sa achit pana maine am preferatsa astept.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Alex90, utilizator
nu conteza ce scrie pe pv, legea spune ca se achita jumatate din minim si asta vei plati indiferent ce scrie. daca ghiseul iti face probleme solicita contul bancar si achita prin OP. apoi comunica politiei copie de pe pv si OP ca sa te aibe in evidenta cu amenda platita.
pai chiar am avut probleme la ghiseu, nu era in stare sa inteleaga ca trebuie sa-mi incaseze 100 lei, zicea ca trebuie sa ma duc la politie si sa vin cu suma corectata si o stampila pe PV, asa ca am renuntat. multumesc pt raspuns
Ati fost amendat potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Pentru contraventiile prevazute de acest act normativ nu exista posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii.

ART. 18 – Legea nr. 61/1991
Dispoziţiile prezentei legi se intregesc cu prevederile Legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu excepţia dispoziţiilor privind plata a jumătate din minimul amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. pot sa achit jumatate din minim? BalescuDaniel BalescuDaniel am luat o amenda pt tulburarea linistii publice in valuare de 200 ron . as vrea sa stiu daca o achit in 48 de ore , platesc jumate , adica 100 ron ?..sau acest ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de platã a unei amenzi aplicate potrivit legii nr. 61/1991? IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua . Va rog sa ma ajutati pentru lamurirea urmatoarei situatii : O persoana primeste o amenda la Legea 61 . Amenda este de la 10 la 50 de lei . ... (vezi toată discuția)