avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dovada inlocuitoare a permisului neprelungita
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dovada inlocuitoare a permisului neprelungita

Salut!
In urma cu aproaoe un an am avut un accident de circulatie minor[ am atins un pieton cu oglinda masinii care a fost la politie si a facut rclamatie] . Politia mi-a retinut permisul eliberandu-mi dovada inlocuitoare cu drept de circulatie .
Cazul nu s-a judecat nici pana astazi iar politistul refuza sa imi mai prelungeasca dovada pe motiv ca :" asa vrea el"!
Unde pot sa ma adresez pt. solutionarea cazului ?
Cel mai recent răspuns: mariuscristian , utilizator 14:07, 13 August 2008
ce caz sa se judece? Ati facut plangere impotriva procesului-verbal de contraventie? Pe baza acestei plangeri inregistrate la instanta, Politia este obligata sa va elibereze dovada provizorie pentru circulatie. Dovada se elibereaza de la inspectoratul judetean de politie, pe baza certificatului de grefa eliberat de judecatorie, certificat de grefa din care rezul ca aveti un proces pe rolul instantei, avand ca obiect plangere la contraventie.
Inteleg ca respectivul pieton a facut plangere pentru vatamare corporala?
Unde e dosarul acum?
Dosarul este la politie deoarece victima nu a fost la I.M.L. iar politistul spune ca nu poate trimite dosarul mai departe fara certificat medico-legal .Problema este politistul care refuza sa prelungeasca dovada ! este legal asa ceva? Eu stiu ca trebuie sa o prelungeasca pana cand se hotareste daca sunt vinovat sau nu; abia dupa suport consecintele . Eu sunt sofer de meserie si nu e drept sa pierd locul de munca numai pt. ca asa vrea un politist
Depuneti o sesizare la Inspectoratul Judetean de Politie, in acest sens.
si eu sunt in acelasi caz asemanator, la sfarsitul lunii imi expira dovada si am auzit ca nu se mai prelungesc, dosarul meu e la procuratura din cate am inteles eu, ce e de facut ? nu pot sa mai prelungesc dovada? sunt de meserie sofer profesionist si am nevoie de ea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea permisului de conducere in caz de accident cu victima Flori1609 Flori1609 Buna seara! In data de 17-11-2019 am fost implicat intr un accident rutier minor (avand o victima) politistul mi a spus ca imi ia permisul de conducere si imi ... (vezi toată discuția)
Refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a ... (vezi toată discuția)
Cu permisul suspendat? adriano88 adriano88 efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam ... (vezi toată discuția)