Salut!
In urma cu aproaoe un an am avut un accident de circulatie minor[ am atins un pieton cu oglinda masinii care a fost la politie si a facut rclamatie] . Politia mi-a retinut permisul eliberandu-mi dovada inlocuitoare cu drept de circulatie .
Cazul nu s-a judecat nici pana astazi iar politistul refuza sa imi mai prelungeasca dovada pe motiv ca :" asa vrea el"!
Unde pot sa ma adresez pt. solutionarea cazului ?
ce caz sa se judece? Ati facut plangere impotriva procesului-verbal de contraventie? Pe baza acestei plangeri inregistrate la instanta, Politia este obligata sa va elibereze dovada provizorie pentru circulatie. Dovada se elibereaza de la inspectoratul judetean de politie, pe baza certificatului de grefa eliberat de judecatorie, certificat de grefa din care rezul ca aveti un proces pe rolul instantei, avand ca obiect plangere la contraventie.
Dosarul este la politie deoarece victima nu a fost la I.M.L. iar politistul spune ca nu poate trimite dosarul mai departe fara certificat medico-legal .Problema este politistul care refuza sa prelungeasca dovada ! este legal asa ceva? Eu stiu ca trebuie sa o prelungeasca pana cand se hotareste daca sunt vinovat sau nu; abia dupa suport consecintele . Eu sunt sofer de meserie si nu e drept sa pierd locul de munca numai pt. ca asa vrea un politist
si eu sunt in acelasi caz asemanator, la sfarsitul lunii imi expira dovada si am auzit ca nu se mai prelungesc, dosarul meu e la procuratura din cate am inteles eu, ce e de facut ? nu pot sa mai prelungesc dovada? sunt de meserie sofer profesionist si am nevoie de ea