avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... proprietate intelectuala&patentare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

proprietate intelectuala&patentare

buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la procedura de patentare a unei inventii?
ce ar trebui sa fac sa aflu daca inventia exista deja sau daca a fost patentata?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 08:22, 26 Ianuarie 2011
In primul rand, va trebui sa cauti bine daca ideea e originala. google patents este un inceput. Apoi va trebui sa intocmesti o descriere a ideii. Mergi si te informeaza la OSIM asupra pasilor necesari. Daca crezi ca ideea e valoroasa, e bine sa o publici intr-u ziar cu tiraj foarte mic. Asigura-te ca va fi trecut numele tau ca si inventator in articol. Te ajuta la un eventual proces, daca cineva o sa incerce sa patenteze acelasi lucru pana ca procesul de patentare sa se termine (poate dura pana la 3-4 ani in functie de complexitatea inventiei).
multumesc
Buna ziua,

Pentru a vedea daca o inventie a fost sau nu protejata ideal ar fi sa efectuati o cercetare documentara la OSIM, cautarea pe google nu este relevanta decat pentru documentele publice.
De asemenea, nu va sfatuiesc sa publicati nimic pana cand nu depuneti cererea de inventie la OSIM si aceasta se publica. Poate ma ajuta si alti colegi care activeaza in acest forum cu pareri ref la publicarea anterioara depunerii cererii de brevet, eu nu sunt asa specializata in brevete.
Succes in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Invenþie stressu stressu am o idee despre o inventie si nu stiu ce sa fac cu ea pt ca nu am bani sa incep un proiect si nici nu ma pricep indeajuns sa fac un proiect si mie teama sa ... (vezi toată discuția)
Cum legalizez o idee? Catadaniels Catadaniels Cum pot sa obtin drepturi de autor asupra unei ideei? Am o ideea privitoare la telefoanele mobile.Mi-am facut temele ideea nu a fost pusa in practica inca. ... (vezi toată discuția)