avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident atelaj hipo DN17C
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident atelaj hipo DN17C

In luna decembrie am fost implicat intru-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.mai exact am lovit din spate o caruta care circula pe DN17C pe raza orasului Nasaud.in urma accidentului carutasul a stat internat 3 zile in spital si a primit de la medicul legist 44-45 de zile ingrijiri medicale.accidentul s-a produs pe timp de zi dar ploua destul de tare.caruta nu era semnalizata, neinregistrata, si nu circula pe marginea drumului desi avea loc .carutasul are pretentia sa-i dau 5000 de lei pt a ne impaca.azi am fost la politie in Nasaud unde a fost chemata si partea vatamata.eu i-am spus ca nu ma consider mai vinovat decat dansul si ca nu am de unde sa-i ofer suma respectiva.din cate stiu eu carutele nu au voie sa circule pe drumurile nationale sau in orase.politistul m-a contrazis spunandu-mi ca nu au voie sa circule doar pe drumurile nationale europene si in municipii(Nasaudul fiind oras nu municipiu).carutasul a fost de acord sa plateasca un expert tehnic (care va stabili imprejurarile producerii accidentului si cui apartine vinovatia) . dupa ziua de azi am ramas cu o nedumerire, pana la urma avea ce sa caute pe DN17c si in oras cu caruta sau nu . dosarul va merge in continuare la procuror.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
ContSters181165, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:08, 27 Ianuarie 2011
nucu$ a scris:

Tot prin expertiza se va stabili daca aceasta obligatie era indeplinita si era macar marcat ca DN17C:

Art. 5
(1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce ii revin, cu avizul politiei rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor in vigoare, si sa le mentina in stare corespunzatoare.




Foarte corect,cu conditia ca administratia locala sa isi fi facut datoria,in sensul prevederilor mentionate de dvs..
Se pare ca nu exista niciun semn de circuilatie plantat si in functie de aceasta agentul constatator a cam procedat cum a crezut el
Daca avea voie sau nu carutasul sa circule pe acel DN 17 c, intra in sarcina politiei sa decida, dar accidentarea atelajului si a conducatorului acestuia ramane in culpa dvs. Daca tamponati din spate un autoturism care nu are documentele in regula, soferul rezulta ranit, sunteti absolvit de orice obligatie? Nu.
Este preferabil sa va intelegeti cu partea vatamata, chiar si prin intermediul unui mediator. Exista unul chiar in acest topic;)
Nu si daca autovehiculul (conducatorul) incalca si el Codul Rutier prin prezenta la locul accidentului(acces interzis, acces pe contra sens, parcare neregulamentara,etc.), caz in care culpa este comuna, cu rezultate financiare corespunzatoare (mai putin amenzile)
Simpla prezenta a indicatorului de drum national(blazonul rosu pe fond albastru) la intrare sau pe parcurs, identifica clasificarea arterei si poate fi invocata in avantajul injumatatirii raspunderii civile.Politistul in aceasta situatie, nu este investit sa decida, ci numai sa constate circumstantele participarii la eveniment.(probabil a constatat patruns de un adanc patriotism local!;) )
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator
sbk, ploua si caruta nu era semnalizata in nici un fel,l-am observat tarziu de aceea am intrat in el.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters181165, utilizator
Dvs aveati obligatia sa adaptati viteza auto conditiile de drum . Insa , puteti solicita Administratiei Nationale de Meteorologie si Hidrologie un buletin meteo ptr data respectiva din acea localitate .

Alte discuții în legătură

Accident - tamponare caruta pe drum national geode geode Bun gasit! Ma aflu, din nefericire, in urmatoarea situatie: circuland pe un drum national si observand tarziu o caruta aflata pe acelasi sens de mers, in ... (vezi toată discuția)
Accident atelaj hipo pe dn17 ContSters181165 ContSters181165 Buna ziua! In data de 7 dec 2010 circuland regulamentar pe dn 17c la iesirea din mun. nasaud cu o autoutilitara am fost surprins de aparitia in fata mea a ... (vezi toată discuția)
Cum pot repara masina cand in fata mi-a iesit un cal MihaDrag MihaDrag baiatul meu a avut un accident acesta constand in faptul ca in fata lui a aparut un cal era ora 22.45 calul a iesit dintr-un sant si nu l-a putut evita .cum ... (vezi toată discuția)