avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de insotitor

mama mea (70 ani)acum cativa ani si-a rupt piciorul si a fost operata de 3 ori,In urma acestora reuseste cu greu sa se miste,in primul an cu ajutorul unui cadru si acum cu bastonul.Fiind in varsta si avand si probleme cu inima(tensiune oscilanta),as vrea sa stiu daca eu as lua-o in grija as putea beneficia de ajutor ca intretinator?Ea ar trebui sa aiba certificat de handicap?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:23, 26 Ianuarie 2011
Numai persoanele cu gradul I de invaliditate beneficiaza de ajutor de insotitor.

Pensionarii cu grad I de invaliditate vor primi o indemnizatie de insotitor egala cu 80% din valoarea unui punct de pensie, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2008, publicata luni in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 661.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la un asistent social hspinache hspinache Buna ziua , Nu stiu daca pun problema corect in categoria de forum.; daca nu , rog sa fiu redirijat. Problema : un batrin , 84ani , cu diagnostic de ... (vezi toată discuția)
Pensie de varsta + pensie de handicap? tolanita tolanita Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca la varsta de 72 de ani -pensionara -,mai poate solicita pensie de handicap pt. Boala Parkinson. Multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor social, insotitor vili69 vili69 buna ziua am o mama pensionara de 79 de ani,a avut 2 preinfarcturi,are probleme cu inima,tensiunea iar acuma i sa descoperit cancer face tratament cu ... (vezi toată discuția)