avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este primul pas in inceperea unui divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este primul pas in inceperea unui divort?

Ma adresez pentru ca nu stiu cum e bine si cum nu! Care ar fi primul lucru pe care trebuie sa-l fac pentru a incepe ?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
amellyashop, utilizator
Cel mai recent răspuns: amellyashop , utilizator 11:50, 26 Ianuarie 2011
nu prea puteti pleca impreuna cu minorul daca nu v-a fost incredintat de instanta, numai daca nu cumva este f violen fizic sau verbal si puteti demonstra ca il pune in pericol. depuneti actiune in instanta pe raza de domiciliu la judecatorie, solicitati desfacerea casatoriei si incredintarea minorului si desigur stabilirea pensiei de intretinere. de preferat partajul se va face separat intrucat dureaza f mult si costa f mult. fiind copil minor nu puteti desface casatoria fara sa ajungeti in instanta.
Buna ziua !
Primul pas ar fi acela de a incerca sa va impacati ... Daca nu mai sunt sanse de impacare , singura varianta este sa initiati o actiune in instanta avand ca obiect divortul ...
amellyashop a scris:

Ma adresez pentru ca nu stiu cum e bine si cum nu! Pot parasi domiciliul cu un minor daca nu s-a pus problema unui divort? Care ar fi primul lucru pe care trebuie sa-l fac pentru a incepe ? Precizez ca tatal nu vrea un divort pe cale amiabila, adik nu vrea sa mergem impreuna la un avocat!
Multumesc

Daca exista motive suficiente, care fac imposibila convietuirea cu sotul dvs. si puteti oferi conditii privind cresterea si ingrijirea minorului, similare cu cele actuale, puteti parasi domiciliul conjugal.

Dupa despartirea in fapt, daca nu va exista nici o cale de intelegere cu privire la continuarea casatoriei, chiar daca sotul dvs. nu doreste desfacerea casatoriei, puteti formula o cerere de divort, pe care o veti depune personal la Judecatoria din circumscriptia ultimului domiciliu comun al "partilor".

Solicitati si incredintarea minorului si obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere ce va fi stabilita in favoarea minorului.Va trebui insa sa faceti dovada ca puteti oferi conditii normale pentru cresterea/ingrijirea si educarea minorului.

intreb pentru ca vreau sa fac totul ca la carte! cat despre partaj, nu cred ca va fi mare caz caci apartamentul e al lui de dinaintea casatoriei si multe nu am luat impreuna! cat despre copil nu vreau sa ii despart prea tare, poate sa stea 1 saptamana la mine una la el.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
amellyashop, utilizator
amellyashop a scris:

bun! deci stau tot aici, merg la tribunal depun cererea si io pun pe masa? intreb pentru ca vreau sa inteleaga ca urmeaza sa-l parasim si vreau sa fac totul ca la carte! cat despre partaj, nu cred ca va fi mare caz caci apartamentul e al lui de dinaintea casatoriei si multe nu am luat impreuna! cat despre copil nu vreau sa ii despart prea tare, poate sa stea 1 saptamana la mine una la el, dar eu nu mai vreau sa stau cu el!

Eu zic sa va ganditi de o mie de ori si sa luati hotararea, o singura data...
Ma repet, pentru ca, nu cred ca m-am facut inteleasa: daca nu veti oferi minorului conditii normale/optime de trai, cu tot ceea ce implica acest fapt, exista posibilitatea ca acesta sa fie incredintat spre crestere si educare, tatalui.

Si apoi, daca ganditi in acest fel si mai si spuneti in fata instantei acest lucru, veti avea surpriza sa vedeti copilul...in cadrul unui program de vizitare minor stabilit de catre instanta "in functie de interesul superior al minorului"...si nu de al dvs.

Incercati sa nu confundati relatiile.Relatia mama-tata este una...iar relatia copil-mama, copil-tata, alta...pentru ca, precizez: interesul superior al minorului, primeaza!

Poate reveniti cu amanunte...si ne spuneti ca si dvs. aveti ce oferi minorului, pentru ca, nu ne-ati spus nimic, deocamdata.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Tatal inchis marafx marafx Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului adryanutza adryanutza buna ziua!am un copil de 3 luni iar tatal nu la vazut de la o luna iar acu imi tr mesaje p tel k o sa mi ia fata k a vorbit cu un avokt si poate.as vrea sa mi ... (vezi toată discuția)