avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

....imi poate spune cineva,,cat ne va costa acum un divort daca se face de comun acord?si care sunt taxele ce trebuiesc platite?multumesc :hm:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:18, 27 Ianuarie 2011
eu voi introduce divortul....nuam copii minori sunt casatorite, fetele sunt cu mine in spania....dar vin in tara am vb cu sotul si este de acord ...dar ma interesa daca dureaza mai mult de 30 zile ..eu nu voi sta decat 7 zile in romania..nu pot sta 30 de zile din cauza serviciului....nu avem nimic de impartit .nu vreau nici un partaj nimic de 7 ani nu mai suntem impreuna...copiii sunt de 5 ani cu mine
Aratati in actiune ca nu doriti partaj si dovediti cu acte, certificate de nastere, ca copii sunt majori.La primul termen de judecata trimiteti o cerere prin care solicitati judecarea si desfacerea casatoriei in lipsa. Ar fi bine sa mergeti amandoi sa depuneti actiunea si, eventual, mergeti direct la un judecator sa ia act de situatie.
Divort prin acord cu unul dintre soti lipsa nu se poate.:rtfm:
art.38 c.fam mod. si compl. prin legea 202/2010
Art. 38. - Divortul prin acordul sotilor poate fi pronuntat de catre instanta judecatoreasca indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie.
al.3 -instanta este obligata sa verifice existenta consimtamantului liber si neviciat al fiecarui sot.

Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort daci74 daci74 Ma intereseaza ce formalitati trebuie sa indeplinesc si ce taxe trebuie sa achit pentru a inainta divortul. Mentionez ca suntem casatoriti de 15 ani, avem doi ... (vezi toată discuția)
Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)