Sunt casatorita de 16ani am 2 copii ,am facut o rata in banca si ia-m cumparat mamei mele o garsoniera iar mama ne-a lasat apartamentul .Sotul meu are dreptul la apartament la divort ?CU CAT?
in principiu sotul are dreptul la jumatate din apartament pentru ca acesta constituie bun comun (daca a fost dobandit prin schimb cu garsoniera sau vanzare) . daca puteti demonstra ca aportul dvs la dobandirea apartamentului a fost mai mare de jumatate, cota ce se cuvine sotului se micsoreaza proportional.
daca mama dvs va facea o donatie, numai dvs, apartamentul era bun propriu si nu intra in masa partajabila
Daca mama dvs. figureaza in acte sotul nu va avea un drept de proprietate.
Se poate discuta despre un drept de creanta dar va fi destul de greu de dovedit.
Daca va permiteti sa consultati un avocat ar fi bine sa o faceti deoarece verbal puteti primi mult mai multe lamuriri.
Apartamentul fiind lasat ambilor sotiacesta constituie bun comun ,situatie in care acesta va trebui partajat in cote egale,unuia dintre dvs ii va fi atribuit,daca nu este comod partajabil,iar celalalt va plati sulta.
Numai in situatia in care mama dvs facea un act de donatie in favoarea dvs,acesta era bun propriu(al dvs).
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)
Divort partaj
Bianca1895
Buna ziua,
Parintii mei detin un apartament acesta fiind trecut in acte bun comun.
Inainte de a achizitiona acest bun tatal meu a detinut un imobil (bun ... (vezi toată discuția)