avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... un consilier juridic poate infiinta un SRL?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

un consilier juridic poate infiinta un SRL?

in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale?
multumesc
georgeserban a scris:
Un consilier juridic poate pune data certa pe documente, deci si pe actele constitutive ce se depunm la ORC.

1. Nu e nevoie de data certa pe documentele care se depun la RC.

2. Cum da data certa CJ-ul unor acte ale unui tert? :-/
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Nu poate sa puna nici o data certa , nu stiu de unde ati scos asta domnule George Serban. Nu mai accepta judecatorii, s-a abrogat legea prin care aveau dreptul consilierii.Data certa va fi nevoie doar pe restul declaratiilor, specimen, declaratie birou unic de autoriyare, in cayutl in care nu plimbati asociatii cu dvs la orc.In rest, cum zice aAndreea se obtine data certa prin depunerea documentatiei la orc, daca sunt si ei acolo sa semneze in fata referentului, desigur.Daca nu aduceti de la avocati, notari.De aceea ii avem pe langa noi:))
Nu imi vine sa cred ceea ce citesc, oare lucratorii de la ORC nu sunt tot consilieri juridici? Nu stimata doamna, eu pun incheiere de data certe pe toate documentele inregistrate la ORC si le depun direct la judecatorul delegat si niciodata nu am avut respingere pe acest motiv, cum ca eu as fi consilier juridic si nu as avea acest drept, va rog frumos nu va mai subestimati, avem o lege in domeniu, care ne da acest drept de a pune incheiere de data certa pe documente. Cand ma refer la documente aici, ma refer la actul constitutiv al societatii, la specimenul de semnatura, precum si la declaratiile asociatilo, dar si la actele aditionale privitoare la modificarile aduse actelor constitutive, ce reies din hotararile AGA.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2008
Profesional New Consult, Consilier juridic
Potrivit Legii nr.514/2003, consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.

Art.3 din Statutul adoptata de UCCJR prevede ca , activitatea profesionala a consilierului juridic, conform art.1, art.4, art.13, art.14 si art.19 din Legea nr. 514/2003 - privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic - se realizeaza prin:
a). consultatii juridice în toate domeniile dreptului;
b). asistenta juridica a institutiilor, autoritatilor publice, a persoanelor juridice de interes public si privat în fata tuturor instantelor judecatoresti, organelor de urmarire penala, precum si în fata altor autoritati si institutii cu activitate jurisdictionala;
c). reprezentarea statului, a autoritatilor si institutiilor publice, a persoanelor juridice de drept public si privat în fata tuturor instantelor judecatoresti, organelor de urmarire penala, precum si în raporturile acestora cu autoritatile si institutiile publice, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, româna sau straina;
d). reprezentarea persoanelor fizice în fata instantelor judecatoresti si a organelor de urmarire penala în special în litigiile de munca, comerciale, societare, contraventionale, administrative, financiar-fiscale si fond funciar;
e). redactarea de acte juridice;
f). avizarea si contrasemnarea actelor juridice;
g). arbitraj comercial, conciliere sau mediere;
h). orice alte mijloace si cai proprii exercitarii dreptului la aparare, în conditiile legii.

Eu, nu prea vad de unde reiese ca se poate da data certa de catre un consilier juridic ..... :-/
Atunci te rog sa imi spui un lucru, cum se face ca lucratorii ORC, multi dintre ei inca studenti la facultatile de profil juridic, sau incheieri de data certa, ei fiind tot membrii ai colegiilor de juristi, nu sunt nici avocati si nici notari.

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata Luoana Mihaela Luoana Mihaela Poate un consilier juridic sa-si deschida o societate PFA -pentru consultanta juridica . (vezi toată discuția)
Consilierul juridic - reprezentare in baza unui contract de prestari servicii janina drula janina drula un consilier juridic cu definitivat si inscris in uccj, poate sa reprezinte societati in instanta in baza unui contract de prestari servicii? si daca da ,as ... (vezi toată discuția)