avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... un consilier juridic poate infiinta un SRL?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

un consilier juridic poate infiinta un SRL?

in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale?
multumesc
Degeaba va suparati, nu stiu cum e practica la dvs, insa nu e tocmai corecta, daca aveti amabilitatea sa mi spuneti in ce oras locuiti, sa stiu si eu la ce Registru practica e altfel.Noi noi merge totul conform legii, insa de aceea e bine sa informam oamenii corect, conform legii nu conform practicii.
Daca nu informam corect, mai bine sa stam deoparte.
Fara suparare!;)
georgeserban a scris:

Nu imi vine sa cred ceea ce citesc, oare lucratorii de la ORC nu sunt tot consilieri juridici? Nu stimata doamna, eu pun incheiere de data certe pe toate documentele inregistrate la ORC si le depun direct la judecatorul delegat si niciodata nu am avut respingere pe acest motiv, cum ca eu as fi consilier juridic si nu as avea acest drept, va rog frumos nu va mai subestimati, avem o lege in domeniu, care ne da acest drept de a pune incheiere de data certa pe documente. Cand ma refer la documente aici, ma refer la actul constitutiv al societatii, la specimenul de semnatura, precum si la declaratiile asociatilo, dar si la actele aditionale privitoare la modificarile aduse actelor constitutive, ce reies din hotararile AGA.

Va accepta registrul specimenul de semnatura cu data certa?:-/
georgeserban a scris:

Atunci te rog sa imi spui un lucru, cum se face ca lucratorii ORC, multi dintre ei inca studenti la facultatile de profil juridic, sau incheieri de data certa, ei fiind tot membrii ai colegiilor de juristi, nu sunt nici avocati si nici notari.

Le pun in calitate de referenti ORC.
avoc71 a scris:
Le pun in calitate de referenti ORC.

Si unde e reglementat dreptul referentilor ORC lor de a atesta acte?

georgeserban a scris:
Nu imi vine sa cred ceea ce citesc, oare lucratorii de la ORC nu sunt tot consilieri juridici? Nu stimata doamna, eu pun incheiere de data certe pe toate documentele inregistrate la ORC si le depun direct la judecatorul delegat si niciodata nu am avut respingere pe acest motiv, cum ca eu as fi consilier juridic si nu as avea acest drept,

Recitind aceasta remarca vad ca nu ne intelegem asupra unui lucru:

Art. 10 - a) Activitatea profesională a consilierului juridic se realizează prin:
- consultaţii şi cereri cu caracter juridic în toate domeniile dreptului;
- redactarea de opinii juridice cu privire la aspecte legale ce privesc activitatea acesteia;
- redactarea proiectelor de contracte, precum şi negocierea clauzelor legale contractuale;
- asistenţa, consultanţa şi reprezentarea juridică a persoanelor juridice şi a altor entităţi interesate;
- redactarea de acte juridice, atestarea identităţii părţilor, a consimţământului, a conţinutului şi a datei actelor încheiate, care privesc persoana juridică în favoarea căreia consilierul juridic exercită profesia.

Dupa cum vedeti, nu puteti atesta specimenul de semnatura, ca sa nu mai vorbim ca activitatea e subsumata societatii la care CJ isi desfasoara activitatea... Referentii ORC nu sunt angajati drept consilieri juridici ai registrului comertului, si chiar daca ar fi, nu ar putea atesta documente decat emise de registru, nu de societatile care i se adreseaza si care raman terti fata de relatiile dintre ORC si referenti.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
exact.Multumesc Andreei.Dl Serban nu vrea sa inteleaga nicicum.Si inca o chestiune.De unde pana unde lucratorii orc sunt studenti???Eu am dat un ex f greu sa intru acolo, si asta cu experienta de jurist cu tot ceruta, cu diploma de la facultate, etc.E adevarat ca nu sunt incadrata consilier juridic, ci referent de specialitate, ceea ce e cuma echivalent, insa aceasta calitate si contractul cu orc mi-a dat dreptul sa pun data certa pe acte cand am lucrat la asistenta, pt actele altor comercianti, m-a imputernicit institutia unde lucrez.
Insa cazul doamnei de la care a plecat discutia, si care vrea sa puna data certa pe actele altor persoane, la firmele carora nu e angajata desigur(aia ar fi exceptia),efectiv nu e adevarat ca poate sa puna data certa, chiar si inscrisa in colegiul juristilor.Trebe sa si puna stampila la naftalina si sa obtina ori data certa pe acte prin simpla depunere a lor la orc, ori sa se adreseze unui notar sau avocat.Si cu asta, hai sa incheiem o discutie lunga si inutila, ca o zapacim pe doamna!
Asta era pt dl Serban.

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata Luoana Mihaela Luoana Mihaela Poate un consilier juridic sa-si deschida o societate PFA -pentru consultanta juridica . (vezi toată discuția)
Consilierul juridic - reprezentare in baza unui contract de prestari servicii janina drula janina drula un consilier juridic cu definitivat si inscris in uccj, poate sa reprezinte societati in instanta in baza unui contract de prestari servicii? si daca da ,as ... (vezi toată discuția)