avoc71 a scris:
Le pun in calitate de referenti ORC.
Si unde e reglementat dreptul referentilor ORC lor de a atesta acte?
georgeserban a scris:
Nu imi vine sa cred ceea ce citesc, oare lucratorii de la ORC nu sunt tot consilieri juridici? Nu stimata doamna, eu pun incheiere de data certe pe toate documentele inregistrate la ORC si le depun direct la judecatorul delegat si niciodata nu am avut respingere pe acest motiv, cum ca eu as fi consilier juridic si nu as avea acest drept,
Recitind aceasta remarca vad ca nu ne intelegem asupra unui lucru:
Art. 10 - a) Activitatea profesională a consilierului juridic se realizează prin:
- consultaţii şi cereri cu caracter juridic în toate domeniile dreptului;
- redactarea de opinii juridice cu privire la aspecte legale ce privesc activitatea acesteia;
- redactarea proiectelor de contracte, precum şi negocierea clauzelor legale contractuale;
- asistenţa, consultanţa şi reprezentarea juridică a persoanelor juridice şi a altor entităţi interesate;
- redactarea de acte juridice, atestarea identităţii părţilor, a consimţământului, a conţinutului şi a datei actelor încheiate, care privesc persoana juridică în favoarea căreia consilierul juridic exercită profesia.
Dupa cum vedeti, nu puteti atesta specimenul de semnatura, ca sa nu mai vorbim ca activitatea e subsumata societatii la care CJ isi desfasoara activitatea... Referentii ORC nu sunt angajati drept consilieri juridici ai registrului comertului, si chiar daca ar fi, nu ar putea atesta documente decat emise de registru, nu de societatile care i se adreseaza si care raman terti fata de relatiile dintre ORC si referenti.