avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Despre paypoint si bilete la ordine
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Despre paypoint si bilete la ordine

Am un minimarket si anul trecut am instalat un aparat paypoint. La incheierea contractului a trebuit sa le emit un bilet la ordin de 7000ron. Ulterior am aflat ca altor persoane nu li s-au cerut acestor bilete la ordin. Deseori s-a intamplat ca aparatul sa piarda semnal, trebuia sa sun la ei si a doua zi abia remediau situatia. In plus trebuia sa merg la banca de 2 ori pe saptamana sa depun banii - practic dupa un an de drumuri la banca si de telefoane - castigul meu a fost 2, 6 RON (dol lei si saizeci de bani)
De doua ori mi s-a intamplat sa vina clienti care s-au plans ca plata lor nu a ajuns la furnizori. Unul dintre clienti platise 1200 ron si plata lui nu a fost inregistrata.la furnizorul respectiv. Domnul nu mai avea nici bonul emis de aparatul meu. Sun la Paypoint si domnisoara de la telefon imi spune ca nu poate sa il ajute cu nimic, ca ei nu inregistreaza numele clientului nici numarul facturii . L-am rezolvat pe om uitandu-ma pe camerele de supraveghere si afland ora exacta cand a venit si suma, abia atunci au putut sa imi confirme ca plata a fost facuta. Dar nu am primit nicio explicatie de ce paypoint nu a virat banii catre furnizor timp de 2 saptamani. Imi pare rau ca nu am renuntat la aparat atunci.#-o#-o
Acum am avut o problema cu o amenda la garda financiara #-o si am intarziat plata catre paypoint cu 2 saptamani. Suma restanta era 3000 ron, din care am platit 1500 de ron la data corespunzatoare.
Fara niciun avertisment s-au dus la banca cu biletul de ordine si norocul meu ca nu am avut banii in cont, fiind un minimarket nu folosesc contul bancar. Au cerut suma de 7000 de ron, am fost contactat de banca, nu de ei. Sun la paypoint si imi spune ca pentru 15 milioane intarziati 2 saptamani singura cale e sa platesc la banca 70 de milioane si ei sa ii ia:O:O:O:O, apoi sa depun o declaratie si ei sa mi-i dea inapoi (nu am inteles exact cand) . #-o#-o

Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
arh_hadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stroescui , utilizator 07:26, 4 Iulie 2018
Ciudat ce aud aici…am un aparat de la paypoint de peste un an in magazin si nu am avut nicio problema de genul asta pana acum…adica, atata timp cat mi-am respectat angajamentele, si ei si le-au respectat pe ale lor. Garantie am dat si eu cand am incheiat contractul si mi s-a zis ca se vor folosi de ea daca nu respect termenele de plata; dar nu a fost cazul… am atatea banci in drum si nu imi e greu sa depun si banii lor, asa cum am stabilit. Oricum, e normal sa ceara garantie, cand te gandesti cati bani imi circula zilnic prin firma din tranzactiile lor. Si sincer, nici nu ma deranjeaza, atata timp cat imi intra oameni in magazin si mai primesc si comision pentru asta…

Am avut si eu de cateva ori probleme cu clienti care au zis ca plata nu a ajuns la furnizor, dar au fost chestiuni punctuale, care s-au rezolvat imediat; de fapt, oamenii isi plateau factura cu intarziere…le-am comunicat sa sune la furnizor, unde se vede plata, si totul a fost intr-un final ok. Am avut inainte aparat de la alta firma, am cu ce sa compar si sincer... acolo sa vezi chin X-( !
Oricum, sper sa vi se rezolve neintelegerea. Numai bine :)
Buna
sunt mai multe firme dela care poti inchiria aparatura?
cu care NU aveti probleme?
Si eu am avut o experienta neplacuta cu Pay Point ca si consumator: plata pe care am efectuat-o cu 4 zile inainte de scadenta nu a ajuns nici intr-o sapatamana la furnizorul de utilitati. Am chitanta dar la ce imi foloseste, penalitatile sunt la mine nu la ei! Alta data ma voi duce la banca si voi plati direct in contul furnizorului: chiar daca nu e la indemana e mai sigur. Pay Point mi se pare o semiescrocherie: clientul se bucura ca face o plata fara comision si ei ii mai ruleaza banii putin, nu e ca la banca sa se faca decontarea pe loc sau a doua zi maxim. Va dati seama ca la toata lumea care plateste prin Pay Point sumele sunt semnificative!
Cui pot sa spun ca Pay Point nu a efectuat decontarea nici dupa o saptamana? Furnizorul mi-a spus ca platile prin pay point dureaza cel mai mult. Este normal sa fie asa? Sa-ti foloseasca banii fara sa te intrebe?
Asa este la noi in tara toti escrocii au firme cu acte in regula si te fura cu nonsalanta. Suntem tara lui "alba-neagra" numai ca acum s-a institutionalizat.
Nu mai platiti prin pay point ca va pacaliti!
Nu se foloseste nimeni de niciun ban, stai linistit...adica e ditamai compania, ii vad peste tot si toti cunoscutii mei care platesc la ei sunt multumiti si cred ca serviciile sunt foarte serioase si profi. Platesc prin paypointuri de cativa ani (am stat si in Anglia si acolo i-am folosit prima data...marturisesc ca si eu am avut ceva retineri, dar acolo chiar ca ii gasesti la tot pasul si nu ai cum sa nu capeti incredere) si nu am avut nicio problema. Era mai simplu sa te prezinti cu chitanta la respectivul furnizor ca sa le poti demonstra plata, sau daca nu, sa suni la ei si sa le oferi detaliile de pe chitanta eliberata de aparat. Daca, de ex.,ai efectuat plata cu 4 zile inainte de termenul scadent, data respectiva este recunoscuta ca data a platii de catre furnizorul respectiv... I s-a intamplat fratelui meu si am sunat eu personal la furnizor ...pentru ca stiam ca eu nu am avut astfel de probleme si mi-au confirmat cele spuse mai sus. Exista situatii si situatii, nu inteleg de ce au afirmat asa ceva cei de la furnizor si ce interese aveau...insa banca ia comision si te mai si deplasezi pana la ea...asa te duci frumos la coltul strazii si rezolvi mai repede, le platesti pe toate odata, mai cumperi si una-alta... :)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
danyv_1970, utilizator
E foarte interesant cum se plâng unii pe forum fără să spună decât partea lor de adevăr. Ideea e ca daca ești serios si ai si ceva cunoștințe totul e ok. Sunt mii de firme care lucrează cu paypoint si nu au avut pb. Sunt milioane de plăți și nu a plătit nimeni nici o penalitate. Eu propun să se abțină de la sfaturi cei care habar nu au. Eu sunt foarte mulțumit de relația cu paypoint, atât ca si simplu consumator, cat si ca administrator de societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de incasare facturi pay point mikitud mikitud Cum se inregistreaza in contabilitate acest serviciu? Deci am un magazin cu amanuntul unde urmeaza sa instalez un aparat de incasare a ... (vezi toată discuția)
Pay point comision facturat cu sau fara tva? loredanaalina loredanaalina Intr-un magazin alimentar (caen 4711) se instaleaza un aparat pay point. Cei care se ocupa de pay point au cerut un bilet la ordin pentru suma de 5000 ... (vezi toată discuția)
Facturi si inreg paypoint relyna relyna Am o problema, daca stie cineva sa ma ajute: la un magazin, se face reincarcare electronica cartele telefonice si se pot plati facturi, cu ajutorul Pay ... (vezi toată discuția)