avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrarea chitantelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrarea chitantelor

chitantele de la furnizori (exp.Romtelecom, Vodafone, Enel, Cadastru etc) trebuie obligatoriu trecute prin decont de cheltuieli si abia apui scazute din reg.de casa cu disp.de casierie? Plata si inreg.in casa se face in aceiasi zi.
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 00:02, 30 Ianuarie 2011
Se trec printr-un decont de cheltuieli in urmatoarele situatii:
1. Banii necesari achitarii acestor facturi nu au fost din fondurile societatii. In acest caz se face decont de chletuieli,se inscriu in el numarul si data chitantelor,denumirea furnizorului si se depune la casierie pentru a fi achitata contravaluarea acestuia, catre cel care a efectuat platile.
inregistrare contabila 401=5311
2. Daca din casierie a fost ridicata o suma de bani pe baza de dispozitie de plata,se considera ca fiind avans de trezorerie. Si in acest caz se face un decont pentru justificarea sumei ridicate ca avans ,pe baza caruia se inregistreaza platile catre furnizorii respectivi.
inregistrare contabila 401=542
iriana a scris:

chitantele de la furnizori (exp.Romtelecom, Vodafone, Enel, Cadastru etc) trebuie obligatoriu trecute prin decont de cheltuieli si abia apui scazute din reg.de casa cu disp.de casierie? Plata si inreg.in casa se face in aceiasi zi.

Se trec direct in registru de casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Platile mai multor facturi la furnizori, cu un card personal al administratorului FIGAN2FIGAN FIGAN2FIGAN S-au platit mai multe facturi la furnizori cu cardul personal al administratorului. Cum pot face inregistrarea in contabilitate corect? dar nu am extras . Ce ... (vezi toată discuția)
Depunere numerar magnectical magnectical Buna ziua. Am o situatie de genul: patronul, care este si asociat si salariat plateste cu numerar (din buzunarul ) lui ,cu foaie de varsamant o factura care ... (vezi toată discuția)