avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... legea 263/2010
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

legea 263/2010

Buna seara! Vreau sa va intreb daca o persoana care e si pfa, dar e si angajat si deja plateste impozit pentru pensie din acel salariu nu mai este nevoit sa plateasca si pentru pfa conform legii 263, nu? Am o prietena care este numai pfa si am inteles ca ea trebuie sa plateasca 222 lei pe luna si poate nu castiga atat in acea luna. Nu este vreo alta solutie decat angajarea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:25, 9 Iulie 2011
suteual a scris:

venit brut = venit net - cheltuieli deductibile

corect nu ar fi venit net = venit brut - cheltuieli deductibile?
Vnet=Vbrut-Cheltuieli

chestia cu 222ron pentru cineva cu o ii starter ii taie elanul

eu vroiam sa intru in legalitate dar acei 222ron din start inseamna ff mult de inceput mai ales pentru vremurile astea

o lege "excelenta"
Johny are dreptate asa este corect: venit net = venit brut - ch. deductibile !

Multumesc pentru observatie !

Scuze ! Este gresala mea !
suteual a scris:

Reiau ceea ce am scris mai sus:
- daca sotia dvs. realizeaza intr-un an venituri ca si titular al II mai mici de 4x2022 = 8088 lei, acestea fiind singurele venituri pe care le realizeaza ( = exlcusive) atunci nu mai datoreaza contributia pentru pensii !

eu tot nu am inteles la ce se refera veniturile astea!
venituri = total incasari din vanzari intr-un an ?
sau
venituri = castigurile din activitatea desfasurata ca I.I.?
Buna ziua,

As vrea sa ma lamuresc daca veniturile din dobanzi se iau in considerare in ceea ce descrie art. 6 IV din legea 263.

Pentru acest an, venitul meu net ca PFA este sub limita de 8088 ron, dar cu veniturile din dobanzi cred ca depasesc aceasta limita.

Intrebarea mea este : trebuie sa platesc CAS sau nu ?!

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii pensii pentru pfa andy18 andy18 Am un PFA deschis din ianuarie 2011. Sunt cu plata la zi pt contributiile la sanatate si impozitul pe venit, in schimb la pensii nu am contribuit pana in ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva alex1201 alex1201 Buna ziua, vreau sa pun un automat de cafea intr-o facultate. Ma gandesc sa ma fac intreprindere individuala neplatitoare de tva. Ce taxe voi datora statului? ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)