avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau vanzare-cumparare

buna ziua! mama mea detine un apartament in romania, are dubla cetatenie si este divortata.
legile tarii in care sta se vor schimba incat sa se plateasca taxe pe toate proprietatile unei persoane indiferent unde se afla ele;
pentru a nu plati taxe si pentru apartamentul din romania, ar putea sa faca o donatie sau contract de vanzare pe numele meu sau al tatalui meu, cu drept de habitatie viagera/preemtiune la cumparare, incat daca revine in tara sa poata reintra in posesia apartamentului ?
precizez ca eu sunt singurul copil si sunt casatorita. stiam ca bunurile cumparate in timpul casatoriei pot fi vandute doar cu acordul ambilor soti;
nu as vrea sa cumpar sau sa primesc apartamentul si apoi sotul meu sa il poata vinde fara acordul mamei mele.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ioanael , utilizator 21:19, 26 Ianuarie 2011
Donatia poate fi facuta doar in favoarea dumneavoastra, nu si a sotului, dat fiind caracterul gratuit al contractului de donatie dar si legatura afectiva dintre dumneavoastra si mama dumneavoastra (cu conditia sa fie specificat acest lucru in contract).
Intrebarea e: apartamentul e bun propriu al mamei sau a fost dobandit in timpul casatoriei si nu a fost partajat?
Mama a mostenit apartamentul de la parinti dupa ce divortase

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. soți cu dubla cetățenie rezidenti in franta. soția ... MariaGaston MariaGaston Buna ziua. Soți cu dubla cetățenie rezidenti in Franta. Soția detine un apartament de la mama decedată, dobandit in timpul casatoriei, in Romania, pe ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare cu clauza viagera dilema_pg dilema_pg Buna ziua. Am si eu o problema si cu ajutorul dumneavostra sper sa o rezolv. Sotia mea a facut inainte de casatorie act de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)