avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecare plangere - procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecare plangere - procedura

Buna seara ,Am nevoie de un sfat ,am depus o plangere la parchet anpotriva procurorului de caz deoarece rezolutia data erea nefondata incorecta si destul de dubioasa deoarece ancalca Hotarari judec.definitive si irevocabile, prim procurorul binenteles aproape ca de obicei a pastrat ce a constatat procurorul binenteles lucruri aberante motiv pentru care am revenit cu plangere la parchet unde rugam pe domnul prim procuror sa revada cu multa atentie sentintele si actele pe care le are la dosar,informandul ca voi trimite rezolutile,sentintele calcate an picioare si C.S.M.,si Presedintelui tari ca mediator,ieri primesc acasa citatie ca la data de 10-02-2011, sunt chemat an instanta ca petent ,am mers astazi la tribunal sa vad dosarul si ce au constatat ei la cercetare dar surpriza la tribunal ce credeti ca am gasit, 6 foi una trimisa de prim procuror care spune ca trimite plangerea mea trimisa spre parchet ,si plangerea pe care eu am trimiso dansului nimic alceva am antrebat si mi sa spus ca poate sa vina dosarul de la parchet si an ziua respectiva adica pe 10-02-2011, cum pot eu oare sa mai fac ceva daca nu stiu ce contine acel dosar cate acte au disparut antre timp nu ar fi prima oara,si pentru a face o anaintare an timp util si ciudat nu exista pe citatie decat numele meu deci eu cu cine ma judec nu stiu ce contine dosarul nu stiu cred ca numai an Romania se mai antampla asa ceva un sfat bun este bine venit este de domeniul fantasticului ce se antampla si nimeni nu face nimic?????????????:stunned::stunned:#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:55, 27 Ianuarie 2011
oricum puteti sa cereti un nou termen.
Procedura este urmatoarea: dvs. nu ati fost multumit de solutia din dosar si ati facut plangere la primul procuror, care nu v-a dat dreptate. Cea de-a doua plangere a fost interpretata ca fiind impotriva deciziei primului procuror si a inaintat-o la instanta. Nimic gresit procedural pana acum. Urmariti la instanta dosarul, deoarece parchetul este obligat sa-l inainteze inainte de termen. Se va judeca si, daca aveti dreptate va fi infirmata solutia si se va restutui dosarul pentru continuarea cercetarilor, inceperea urmaririi penale, de la caz la caz.
Stind mai bine legalitatea va antreb urmatoarele daca prima rezolutie ancalca sentinte definitive de care procurorul vorbeste stind de ele la a doua prim procurorul scrie an anul 2002 luna iunie sa eliberat un T.P. cu suprafata de 1900,mp. desi validare nu era decat pe 1400,mp. ulterior prin luna noiembrie sa facut o fise complementara de 500,mp. dar ce este socant este faptul ca titularul acestui T,P, a decedat an 2001,titlul a fost eliberat mostenitorillor cu 1900 mp, direct neexistand modificari iar acea fisa a fost facuta dupa aproape 6 luni unui defunct? si toate aceste lucruri nu sunt ilegale spun ei??? procurorul nu intra la codul penal calcand an picioare sentinte definitive???? Studiate.
1.La ce data solutionat prim procurorul plangerea imnpotriva deciziei procurorului ?
2.La ce data v-ati adresat cu plangere prim procurorului si la ce data v-ati adresat instantei ?
3.Daca plangerea impotriva rezolutiei prim procurorului a fost formulata inaintea datei de 25.11.2010, a fost formulata in interiorul termenului de 2o de zile in care acesta trebuia sa raspunda in temeiul vechilor prevederi legale ?

Atentiune !
Art.XVIII/38 din Legea nr.202/2010,intrata in vigoare la 25.11.2010,stipuleaza expres ca" plangerea formulata impotriva solutiei de respingere dispuse de procurorul ierarhic superior este inadmisibila"
Este sigur ca aveti nevoie de un avocat. Plângerea împotriva rezoluţiei procurorului ierahic superior este inadmisibilă, trebuie sa precizati ca ati formulat plângere impotriva soluţiei de neinceperea urmăririi penale data prin rezoluţia nr.xxx/P/2010 (nr.rezoluţiei initiale, a procurorului de caz), dosarul de urmarire penala se va inainta de la parchet, iar soluţia judecatorului este definitiva. Tocmai pentru ca nu mai exista nici o cale de atac aveti nevoie de un avocat care sa studieze temeinic dosarul.Succes!

Alte discuții în legătură

Plangere penala cf. art.262 codul muncii Ednis Ednis Am facut o plangere penala la Parchet pt. neexecutarea unei sentinte civile definitive de reincadrare in functie cf. atributiilor din fisa postului.Ce optiuni ... (vezi toată discuția)
Un sfat , o sugestie, penal? irinu irinu Buna seara, Mai este ceva de facut , in aceasta tara s-au eu am o parere proasta despre justitie, nu mai inteleg nimic am depus o plangere penala la parchet , ... (vezi toată discuția)
Mos craciun mi-a adus ....o citatie....si o rezolutie!ce ma fac? jon53 jon53 Magia sarbatorilor de sfarsit de an ne cuprinde pe toti si o efervescenta pune stapanire pe noi intru pregatirea meselor festive si a darurilor de Craciun si ... (vezi toată discuția)