Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de ceea ce urmeaza dupa terminarea concediului de ingrijire a copilului!
Am sa explic prima data situatia! Am ramas insarcinata iar dupa 4 luni am plecat de la servici pe risc maternal, am nascut, am ramas in concediu de maternitate 2 ani de zile, apoi am prelungit din motiv de handicap de vorbire a copilului pana la 3 ani! in iunie 2011 ar trebui sa ma intorc la fostul loc de munca! intrebarea mea este: au angajatorii obligatia sa ma ia inapoi sau nu? in caz ca nu ..care ar fi variantele ce mi le-ar putea oferi?:stunned:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Nu va poate concedia timp de 6 luni.
ok, multumesc pentru raspuns! dar in caz ca nu ma primesc inapoi sau imi ofera un post cu mult inferior celui anterior, ce pot face? :"> as vrea sa fiu pregatita in aceasta discutie cu ei!
Cic
lauraionelia
sunt in CIC pana la 2 ani si am ramas insarcinata iar. In luna oct tb sa ma intorc la munca, dar intre timp mi-au spus ca nu ma mai primesc ca mi-au ocupat ... (vezi toată discuția)