avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea educatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea educatiei

Buna ziua!
In LEN, intre art. 236-250 se specifica existenta formarii initiale in universitati, respectiv licenta pentru ocuparea posturilor in preuniversitar. De asemenea, se arat ca poatul se numeste profesor pentru invatamantul primar, gimnazial sau liceal.La art 248 se arata clar ca maistrii instructori, educatorii, institutorii au voie sa predea in preuniversitar daca pana la data intarrii in vigoare a prezentei legi, deci 10 februarie si-au completat studiile conform legislatiei.
Pana acum, maistrii instructori ocupau posturi doar cu postliceala. In liceele tehnologice predau, cu contract nedeterminat maistri si ingineri, toti titulari si cu grade didactice.
Am fost de fata la o discutie in care directorul de scoala sustine ca in caz de restrangere nu poate sa ocupe inginerul postul de maistru. Dar devreme ce este o conditie obligatorie detinerea unei licente, este posibil sa mai raman pe post maistrul si sa plece inginerul, cu licenta?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 13:06, 27 Ianuarie 2011
exigentele au crescut fata de acum 10 ani, cand facultatea era mai mult pentru directori...
conform legii noi a educatiei pot ocupa posturi in invatamantul preuniversitar:
- pana la clasa a X-a (inclusiv) ai nevoie de licenta
- pentru clasele 11-12-13 si predare la facultate ai nevoie de masterat

oricum, un inginer nu are cum sa fie inlaturat in favoarea unui maistru (dupa logica mea) decat daca nu are studii pe domeniul respectiv... este ca si cum ai spune ca un director economic (cu studii de contabilitate) nu poate fi contabil ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Institutor invatamant de masa pe diploma de absolvire,titular invatator-ed.inv.special miky_candle miky_candle Buna ziua, Am o mare rugaminte...As dori sa stiu in ce situatie ma aflu...Sunt invatator educator titular intr-o scoala speciala si am obtinut in 2009 gradul ... (vezi toată discuția)
Post conform studiilor Mia12 Mia12 Am absolvit Liceul pedagogic, Facultatea de Drept si am facut un curs de perfectionare de 112 ore pentru invatamantul special. Pot sa fiu incadrat ca profesor ... (vezi toată discuția)