avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online fara acte - Ce riscuri exista ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online fara acte - Ce riscuri exista ?

Buna , de curand mi sa ivit posibilitatea unei mici afaceri daca pot spune asa .
Am cumparat 50 de ceasuri , diferite modele . Dupa cum am observat de la inceput toate aceste ceasuri sunt copii dupa unele modele de ceasuri foarte bine vandute ( Fossil : ES 2198, Fossil : FS 4310 , Diezel : DZ 1116 , Binary watch, Seiko 12R431 ); dar nicaieri pe ele nu este scris FOSSIL , SEIKO, CASIO, HUBLOT , ele doar copiaza aspectul atat. Ceasurile mele au cu totul alta denumire ( nu sunt fake-uri ) dar in proportie de 99,9% aspectul este acelasi cu al firmelor mai sus mentionate .
Initial am hotarat sa pun anunturi la mica publicitate in care sa descriu aceste ceasuri .
Dar m-am gandit sa imi deschid si un magazin on-line in care sa vand, iar in medie as dorii sa vand 2-3 ceasuri pe saptamana .
La Magazinul on-line In pagina unde vor fii prezentate aceste ceasuri (deoarece multi nu stiu dupa ce model este copiat ceasul ) vreau sa le prezint in modul urmator :

- Ceasurile prezentate pe acest site sunt imitatii dupa Seiko,Casio, Hublot etc. si anume aspectul este copiat dar pe produs nu este nicaieri mentionat Seiko,Casio ,Hublot.

- CEAS GROWA 1023 (Ceas cu aspect identic Fossil FS 4310 )

Pentru ca nu stiu daca este legal ceea ce vreau sa fac am decis sa pun cateva intrebari :

1) In prezent nu detin firma /societate comerciala, asa ca daca decid sa imi fac acest magazin online si sa vand produsele caror riscuri/sanctiuni ma supun ?
2) Cate ceasuri pot vinde sa spunem pe saptamana fara sa fiu acuzat ca voi face comert ?
3) Este legal faptul ca eu mentionez cu ce firma si model se asemana, pot fii acuzat de ceva ? (ceasurile care le am eu nu poarta nicaieri denumirea firmelor cu care eu le aseman , nu sunt fake- uri , doar sunt niste copii sub alt nume )

Astept raspusurile , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: GOODPLAY , utilizator 23:28, 30 Octombrie 2017
E o amenda, dar se mentioneaza in cazier. Plus ca vei plati toate penalitatile si dobanzile.
Salut, sunt reprezentantul firmei SC GOODPLAY SRL, pe langa serviciile de gazduire web si jocuri, oferim si servicii de creare magazine online la preturi ce bat concurenta. Firma noastra pune la dispozitia clientilor patru pachete pentru crearea magazinelor online, aceste pachete sunt "BRONZE" , "SILVER" , "GOLD" si "PLATINUM", preturile fiecarui pachet fiind: BRONZE: €250.00 , SILVER: €300.00 , GOLD: €550.00 , PLATINUM: €1,000.00 . Fiecare pachet beneficiata de reducere, pachetul bronze beneficiaza de 10% reducere (utilizand cuponul BRONZE pe site), pachetul silver beneficiaza de 15% reducere (utilizand cuponul SILVER pe site), pachetul gold beneficiaza de 30% reducere (utilizand cuponul GOLD pe site), iar pachetul platinum beneficiaza de 35% reducere (utilizand cuponul PLATINUM pe site). Pachetele beneficiaza de suport tehnic intre 6 si 18 luni de suport tehnic telefonic sau prin mail,iar pachetul platinum beneficiaza de domeniu gratuit. Durata de realizare a unui magazin online este intre 7 si 14 zile (in functie de pachetul comandat). Fiecare client are posibilitatea de a-si achizitiona suport extins pe trei, sase sau noua luni. Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati link-ul urmator: [ link extern ]
In atentia tuturor, daca doriti sa facem un contract intre firme pentru crearea acestui magazin online va rugam sa ne contactati telefonic sau prin email.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online - am nevoie de un sfat user277 user277 Exista foarte multi romani implicati in diverse firme de MLM (multi level marketing) si, fara discutie, sunt multe persoane fizice care vand produsele acestor ... (vezi toată discuția)
Am comandat o pereche de adidași de pe olx pentru care am plătit 1100 de lei, dar sunt fake. pot face plângere penală pentru înșelăciune? Dragos Ungureanu Dragos Ungureanu Acum 3 săptămâni am comandat o pereche de adidasii online de pe site ul olx in valoare de 1100 roni.Vanzatorul a garanta ca sunt autentici și ca mărimea ... (vezi toată discuția)
Pot vinde online produse autentice importate din sua? Iren Iren De ceva vreme vand prin intermediul unui magazin online ceasuri de firma autentice importate din SUA. Acum cateva zile am primit un email prin care ... (vezi toată discuția)